avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Coproprietar casa prin credit prima casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Coproprietar casa prin credit prima casa

Salut,

Doresc sa fac un credit prin prima casa pentru o locuinta, prietena mea vine cu avansul iar eu sunt eligibil pentru credit. Se poate ca si ea sa fie trecuta co-proprietar chiar daca nu are venit si numai eu sa platesc creditul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator26 , utilizator 22:27, 27 Februarie 2012
prin act aditional facut intre voi 2 la notar
La notariat se poate incheia doar act pentru suma imprumutata de catre Dvs. de la prietena si scopul pentru care au fost imprumutati. Se pot insera clauze, dar nu poate deveni coproprietar al apartamentului respectiv.
si eu am avut o situatie similara si am facut cote parti
avansul prietenului a reprezentat 1/3 din valoare , restul am facut credit
nu se poate si in acest caz?
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
utilizator26, utilizator
@utilizator26, fara a avea venit prietenul?
nu , nu , partenerul avea venit
poate ca sunt intr-o mare confuzie , dar din cate imi amintesc , au trecut cam 5-6 ani , partenerul nu a venit coplatitor,desi avea venit, creditul l-am facut doar eu , si nu era credit cu prima casa. a fost un credit ipotecar, facut in cote parti
imi dau seama acum ca situatia mea a fost mai mult decat diferita....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament / casa pe numele a doi proprietari ioanabcr ioanabcr Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim achizitionarea unei locuinte. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Amandoi vom ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)