avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in perioada de proba?

Buna ziua,
As dori sa-mi spune-ti, dupa noul Cod al muncii,daca se depune demisia in perioada de proba care este mentionata in contractul de munca incheiat cu angajatorul, este obligatorie efectuarea preavizului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 28 Februarie 2012
Buna ziua.

Art. 31 alin.(3) Codul muncii: "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricarei dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia."

Va sugerez sa intocmiti notificarea in doua exemplare si sa solicitati numar de inregistrare din registrul de intrari-iesiri al firmei respective, iar unul din exemplare sa-l pastrati la dvs.

Cu stima.
Da, puteti sa va depuneti si demisia daca sunteti in perioada de proba ... . Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

Insa, mai buna este varianta propusa de colega noastra cu art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca jhonnyb19 jhonnyb19 Buna seara,as avea o intrebare:Azi,10.07.2014,am semnat un contract de munca individual cu o firma de merchendising.In contract e prevazuta o perioada de 90 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna ... Floricica2020 Floricica2020 Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna de proba, dar nu corespunde cu ce imi doresc, ce articol si lege sa folosesc? Multumesc (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)