avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa partilor

Daca depun o cerere de divort ,personal,in Romania,este posibil ca ulterior acest proces sa se judece in lipsa ambelor parti,acestea locuind in strainatate,si neavand posibilitatea de a lipsi de la locul de munca?Mentionez ca partile sunt de comun acord in pronuntarea acestui divort,nu se pune problema unui partaj,iar copilul rezultat din casatorie este major.
Cel mai recent răspuns: iuliaistratescu , utilizator 17:09, 6 Martie 2012
abcdeadi

Daca ati detalia putin ce poate face mediatorul singur in aceasta situatie, s-ar putea spune ca ati facut reclama cu folos medierii.
Asa, este pur si simplu :spam:
Cititi cu atentie problema expusa de initiator nu doar titlu. Partile sunt in tara doar pentru scurt timp.
Procedura e urmatoarea:
Partile se prezinta la mediator, se incheie acordul de mediere, se merge la judecatorie se depune cerere pentru divort, se face cerere pentru camera de consiliu in aceeasi zi, se prezinta partile in fata completului, judecatorul verifica consimtamantul partilor si pronunta divortul. Apoi fiecare pleaca pe drumul lui si va primi acasa hotararea de divort.
Da,insa cu urmatoarele precizari:
1.-puteti fi reprezentata la divort de un avocat -procurator ( avocat imputernicit prin procura speciala),
2.-de asemenea , pentru a putea fi reprezentata de avocat, pe langa procura mai sunt necesare dovezi ale resedintei din tara pe al carei teritoriu va aflati.
3.-sotul dvs. la randul sau poate fi reprezentat de avocat in conditiile mai sus aratate ( desigur de un altul decat dvs.).
4.-daca ambii soti sunt de acord cu desfacerea casatoriei, la primul termen de judecata, cei doi avocati pot incheia un acord in numele partilor reprezentate , fara a mai fi necesara administrarea de probe, iar casatoria va fi desfacuta.

Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
abcdeadi a scris:

Medierea. Cerere pentru camera de consiliu. Divortul se pronunta imediat.


Ei stimate domn, nu e chiar asa. Am avut saptamana trecuta un divort prin mediere si am incercat sa obtin o hotarare de expedient in camera de consiliu. Instanta a refuzat si mi-a dat termen peste 2 luni, desi am cerut termen de judecare de indata.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Si daca sotul nu poate fi in tara la depunerea cererii?Pot face singura acest lucru?

Alte discuții în legătură

Divort la notar 2011 daniela_taga daniela_taga Buna seara, Va supun atentiei o situatie: ambii soti doresc sa divorteze dar ei lucreaza in Italia. S-au casatorit in Romania, sunt cetateni romani, nu si ... (vezi toată discuția)
Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)