avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... documente cumparare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

documente cumparare teren

vreau sa cumpar un teren. M-ar interesa ce acte trebuie sa intocmesc, ce acte trebuie sa aiba vanzatorul referitoare la teren, la ce acte trebuie sa fiu atent, ce taxe trebuie sa platesc eu si ce taxe trebuie sa plateasca el, ce acte trebuie sa fac in privinta cumpararii.

Va multumesc!
dumneavoastra trebuie sa aveti la dvs doar un act de identitate.
vanzatorul trebuie sa prezinte un act de proprietate, schite cadastrale, certificat fiscal.
Daca intentionati sa construiti pe acest teren solicitati si un certificat de urbanism. Daca terenul este arabil, solicitati o adeverinta de la primarie cum ca terenul nu este arendat.
Studiati cu atentie schitele cadastrale. Daca terenul nu are acces direct la drumul public, cereti lamuriri cu privire la situatia juridica a drumului de acces.
Dvs ceti plati onorariul notarial si taxa de intabulare. Vanzatorul va achita extrasul de carte funciara si impozitul catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vânzare-cumpărare Corina.Maria66 Corina.Maria66 Ce acte sunt necesare pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a unui teren intravilan? La ce trebuie să fiu atentă, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Cadastru / intabulare teren / drum acces helgapopa helgapopa In 2004 am cumparat un teren de 500 mp net, rezultat dintr-o lotizare-dezmembrare. In acelasi contract de vanzare-cumparare era inclusa si cota-parte din ... (vezi toată discuția)
Drepturile cumparatorului Liuro Liuro Buna seara Intentionez sa cumpar un teren. Actele vanzatorului sunt : sentinta civila care perfecteaza vanzarea cumpararea si un proces verbal de punere in ... (vezi toată discuția)