avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de partaj

Am un proces de partaj bunuri si casa si am angajat un avocat caruia i-am dat suma de 3000ron ,dar acesta nu mi-a dat nici un fel de chitanta si la ultimul termen pe care l-am avut ,judecatoarea a amanat cauza o saptamana pentru faptul ca avocatul meu nu a platit taxa de timbru.
Fosta sotie a depus la dosar o cerere reconventionala in care doreste sa afle daca am dovezi despre tot ce am scris eu in cererea de partaj.
Mentionez ca am depus la dosar un memoriu insotit de acte doveditoare,dar fiindca avocatul meu nu a achitat taxa de timbru procesul sa amanat si pana pe 02.03,2012 cand este noul termen trebuie sa depuna aceasta taxa,dar avocatul meu mi-a zis ca a uitat sa o plateasca si ca nu mai are banii.
Intrebarile mele sunt:
1 Daca avocatul meu nu va depune aceasta taxa de timbru la dosar ce se intampla cu acest proces?
2 Daca cumva se intampla sa pierd acest proces din cauza avocatului ca nu a depus taxa de timbru carui organism superior lui trebuie sa ma adresez intrucat toate acestea se intampla datorita lui?
3Daca cumva se intampla sa pierd acest proces se poate relua acest proces cu un alt avocat?
4.Daca cumva totusi avocatul meu pune aceasta taxa la dosar si se continua procesul,avocatul meu poate cere suspendarea procesului pe o anumita perioada de timp si care este aceasta perioada si de cate ori poate face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: fanesebi , utilizator 16:03, 6 Septembrie 2018
1. Se anulează cererea ca netimbrată.
2. La Barou, dar va trebui să dovediţi că aţi avansat acei bani avocatului.
3. Dacă se anulează cererea ca netimbrată, fără a se pronunţa asupra fondului, nu există autoritate de lucru judecat şi puteţi depune o nouă cerere.
4. Suspendarea procesului se poate cere şi acorda doar dacă există motive temeinice, cum ar fi: s-a început urmărirea penală privind unele fapte care au înrîurire asupra obiectului procesului, sau există pe rol un alt proces, chiar civil, privind chestiuni de fapt sau de drept care ar influenţa soluţia în respectivul proces.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia pe acest subiect aici si sa nu mai deschideti un nou topic (pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
dodorel62 a scris:

La un proces de partaj de bunuri si case daca fosta sotie deschide actiune si are avocat,iar eu nu pun avocat ca nu am bani,atunci se poate judeca procesul?
Daca nu am avocat atunci mi se atribuie un avocat din oficiu si cine e obligat sa-l plateasca in cazul ca eu nu am bani?

Car3men a scris:

Nu este obligatoriu sa aveti avocat. Procesul se judeca chiar daca nu va angajati avocat.

Avocatul din oficiu este obligatoriu in cauzele penala.

Puteti solicita asistenta judiciara gratuita in conditiile legii, facand dovada ca nu aveti posibilitati materiale pentru a va angaja un avocat.

Bună ziua
La un proces pt abandon de familie care sa deschis în 2018 nu în 2014 când trebuia se poate cere partaj?și un avocat din oficiu? La care din valoarea bunurilor după partaj sa se tragă contravaloarea pensiei alimentare stabilita de lege pana când minorul va împlini 18 ani? Va rog mult să-mi răspundeți. Mulțumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum delibereaza instanta ? kyky_micky kyky_micky Buna ziua, Sunt intr-un proces de partaj (eu fiind paratul) si as avea o intrebare: cand delibereaza instanta (mai bine zis cand judeca efectiv cazurile) ... (vezi toată discuția)
Timbrare in apel Roxanabrum Roxanabrum Apleantul trebuie sa plateasca taxa de timbru? daca in prima instanta aplatit 500 de lei cat trebuie sa plateasca in apel? pana cand trebuie sa plateasca ? (vezi toată discuția)
Neprezentare proces tanis tanis Ce se intampla daca fratele meu nu se poate prezenta la primul termen la un proces civil intentat de catre el si nu a platit nici taxa de 12 lei si timbrul ... (vezi toată discuția)