avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva pentru investitie in curs la un laborator ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva pentru investitie in curs la un laborator medical

O societate a obtinut fonduri pentru construirea unui centru medical. Administratorul insista sa ceara tva-ul aferent investitiei, care inca nu e gata (receptionata). Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, dion moment ce serviciile medicale sunt scutite fara drept de deducere. Din discutia avuta cu administratorul acesta sustine ca in viitor, cand va fi gata cladirea el va inchiria o parte din cabinete, si va opta pentru a factura cu tva. Dar in momentul de fata el nu are nici o operatiune taxabila, nici o activitate taxabila. Ma gandesc ca cei de la fisc nu o sa ii dea tva-ul, va rog sa ma indrumati la articole din lege care sa ma ajute sa vad cum e mai bine, sa cer sau nu tva-ul.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:23, 28 Februarie 2012
Aveti dreptate. Cititi Codul Fiscal capitolul despre TVA.
eu nu inteleg cum de societatea respectiva este inregistrata in scopuri de tva din moment ce desfasoara activitati scutite fara drept de deducere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc sau nu tva? mirela moisa mirela moisa Am o societate comerciala SRL care are ca obiect principal de activitate :cabinet medical stomatologic. Initial firma nu a fost platitoare de TVA, dar prin ... (vezi toată discuția)
Constructie care urmeaza sa fie inchiriata AlexT. AlexT. Sunt o societate platitoare de tva.Intentionez sa construiesc o cladire care apoi o voi inchiria. Am dreptul sa deduc tva-ul de la facturile de materiale ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa achiziție imobil 2017 bady1090 bady1090 Bună seara va rog sa ma lamuriti dacă doua societăți plătitoare de TVA la vânzarea unui apartament mai facturează TVA sau trec direct taxare inversa pe ... (vezi toată discuția)