avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa achiziție imobil 2017
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa achiziție imobil 2017

Bună seara va rog sa ma lamuriti dacă doua societăți plătitoare de TVA la vânzarea unui apartament mai facturează TVA sau trec direct taxare inversa pe factura.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 19:15, 31 Ianuarie 2017
pai depinde.. daca e cladire veche e scutit fara drept de deducere(cu ajustare), dar se poate opta pentru taxare prin depunerea optiunii de taxare, iar daca este cladire noua operatiunea este taxabila si se aplica taxarea inversa.Vedeti art.292 si 331 din CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa vanzare cladiri Sfedu Sfedu Rugamintea mea este sa imi spuneti daca regimul de taxare inversa in cazul vanzarii unei cladiri, este considerat, din punct de vedere legislativ, o operatiune ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)
Tva factura avans promisiune vanzare cumparare edanapaun edanapaun Se încheie o promisiune de vânzarea cumpărare , între 2 persoane juridice platitoare de Tva, a unui apartament neconstruit (in cazul unui proiect ... (vezi toată discuția)