avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu ma da afara din casa, desi i-am platit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu ma da afara din casa, desi i-am platit jumatate din casa, dar nu am acte

Buna ziua,

In anul 2006 parintii mei au divortat, iar in 2008 in urma partajului tatal meu a avut de platit sulta mamei mele in valoare de 140.000 RON. Fiind vorba de tatal meu l-am ajutat, eu in 2007 angajandu-ma ca delegat in strainatate, pana in 2008 am castigat 50.000 RON cash, iar in 2008 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 90.000 RON, unde am avut ca Garant pe fratele tatalui meu.
Astfel ca in luna septembrie 2008 i-am dat banii tatalui meu fara nici un act scris, deoarece am avut incredere in el, si el a platit sulta mamei mele.
Pe actul de vanzare cumparare al apartamentului apar mama si tata, iar tata mai are hotararea definitiva si irevocabila prin care el demonstreaza ca a platit sulta si a devenit proprietar.

Tatal meu a devenit recalcitrant si din anul 2009 s-a pensionat pe caz de boala, certurile dintre mine si el devenind tot mai aprinse, astfel ca recent m-a amenintat ca imi schimba iala la usa daca nu ii platesc toate cheltuielile la intretinere si lumina, iar mie nu mi se pare corect sa platesc eu tot. Am spus jumatate-jumatate, insa el a zis ca el este proprietar si ca nu am dat nici un ban si ca nu va recunoaste niciodata banii pe care i-am dat.
L-am iertat din nou si in ianuarie 2012 am inaintat pentru el la serviciu pt obtinerea unui ajutor la boala pe care o are, iar la 01.02.2012 de la serviciu am primit 13.000 RON bani cu care el pe 02.02.2012 si-a platit creditul la masina.

Iata ca tata a devenit proprietar si pe apartament si pe masina, pe banii cu care eu l-am ajutat, pentru ca nu am crezut ca se va ajunge sa ma dea afara din casa daca nu ii platesc eu tot.
Am 27 ani si imi doresc sa imi recuperez banii pe care i-am dat, acum imi e frica sa ma duc sa iau si lucrurile pentru ca sa nu ma bata.

Va rog mult sa ma ajutati in aceasta situatie foarte delicata:

1. Cum pot sa imi recuperez hainele din apartament? Pe buletin am inca domiciliul acolo, insa daca schimba iala la usa eu ce pot face?
2. Singurele dovezi pe care le am este contractul de credit de 90.000 RON in care m-a girat fratele tatalui, iar pentru 50.000 RON as putea obtine probabil o lista a depozitelor pe care le-am avut la banci.
Este posibil sa imi recuperez banii pe care i-am dat pe jumatate de apartament, desi nu am nici un act scris? Eu nu apar proprietar nicaieri desi am avut si credite si am lucrat in strainatate.
3. Doresc sa recuperez si banii pe care i-am dat la 01.02.2012 tatalui meu, cei 13.000. Pot dovedi cu actele de la serviciu, ca eu am obtinut banii pentru el, iar el a platit creditul pe 02.02.2012. Am vreo sansa sa mai recuperez si din acesti bani?

As avea nevoie de un avocat cu experienta in astfel de cazuri, deoarece imi doresc dreptate. As dori sa aflu raspunsuri concrete daca as putea castiga in instanta.

P.S.: In prezent stau la prieteni si nu stiu cum sa recuperez lucrurile mele din apartament.

Va multumesc,
Alex.
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 16:07, 8 Martie 2012
Este dureros atunci cand se ajunge intr-o astfel de situatie, insa legea cere pentru dovedirea platiii inscrisuri sau cel putin inceput de dovada.
Faptul ca aveti un credit nu dovedeste ca ati platit sulta datorata de tatal dumneavoastra.
Lucrurile personale le puteti recupera, puteti merge la sectia de politie din localitate si inainta o plangere in acest sens veti fi insotita la locuinta sa vi le luati.
Buna ziua,

Tocmai din acest motiv am nevoie de un avocat foarte bun, dar cazul nu e pe deplin pierdut.
De unde va dovedi tata ca a obtinut banii pentru a plati sulta?

Atat timp cat avem si grad de rudenie I, si m-a girat fratele lui nu pot sa cred ca dreptatea nu va fi de partea mea...atunci inseamna ca nu exista dreptate.

Multumesc pentru raspuns, dar am nevoie de raspunsuri competente, nu pareri simple. Si eu imi pot da cu parerea.

Observ totusi ca am primit doar 1 mesaj la post-ul meu.
Unde sunt avocatii de pe acest site?

Multumesc,
Important este sa nu parasiti locuinta de buna voie.
Acesta este primul aspect esential.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat dar este greu de spus ce va iesi...
Dupa parerea mea cel mai sugur lucru ar fi acela ca procesul poate dura si 10 ani pana sa va poata evacua daca va angajati un avocat care sa aiba timp de dvs.

Aveti dreptul de a cere sprijinul politiei ca sa reintrati in apartament daca nu a trecut mult timp de cand l-ati parasit.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nici vorba de recuperat nu mai recuperati nimic decat daca il induiosati,ii faceti pe plac el desteptul dvs.prostul oricum trebuia sa va intrebati cum mai aveati posibilitatea legala sa recuperati banii cand l ati ajutat inteleg NU IMPRUMUTAT conform prezentarii dvs. , ATENTIE dvs. l ati ajutat pe parinte.EL moral reactioneaza drept daca ii dadeati cu imprumut nu i ar fi obtinut, nu i dorea asa, eu va dau un sfat nu va mai certati ca nu merita , sunteti capabil de mai mult decat atat, nimic nu este intamplator , sanatate si capul sus! Daca nu era TATA era altcineva si tot fara banii ramaneti sunteti foarte generos si sariti in ajutor, nu credeti incercati aveti un suflet mare si multi vor sti profita de el :)). REALITATE este ca moral v ati indeplinit o datorie de tata si fiu, dar cel mai dur va fi ca vor mosteni ambi fii ce are tatal si mama :)) credeti ca fratele dvs. nu stia !
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
olden, utilizator
E o problema de ordin moral ,si daca legea ar permite si ar lua in considerare rezultatul anchetei cu detectorul de minciuni ar iesi mai usor adevarul la suprafata; succes.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
ContSters70318, utilizator

Alte discuții în legătură

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Incredere oarba in parintii mei seldom seldom Salut, Am patit un lucru extrem de grav cu increderea pe care am avut-o in cei 2 parinti ai mei. In anul 2007, parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ContSters60804 ContSters60804 Suntem in proces pentru dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei(acum 14 ani)proces care se v-a termina in cel mult 2 luni ,ieri am avut termen si s-a depus ... (vezi toată discuția)