Suntem in proces pentru dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei(acum 14 ani)proces care se v-a termina in cel mult 2 luni ,ieri am avut termen si s-a depus cea de-a doua expertiza tehnica(avand valoarea casei aceeasi ca la prima expertiza).Intrebarea mea este urmatoarea:Cine v-a plati cheltuielile de judecata avand in vedere ca fiecare si-a luat partea cuvenita prin lege,si nu am dorit sa se ajunga aici dar fratele meu a vrut sa i se dea mai mult ....iar eu i-am platit toate cheltiuielile de intretinere dupa plecarea lui din casa lui tata in valoare de 7000 ron,bani pe care nu a dorit sa mi-i dea spunand ca si eu voi mosteni ceva si sa le platesc eu desi sunt casatoria de 12 si nu mai locuiesc acolo...am incetat sa mai sper ca imi voi recupera banii vreodata nu doresc decat sa se termine odata acest proces...in expertiza s-a stabilit valoarea casei si sultele fiecaruia...acestea vor ramane si in final?sau judecatorul poate modifica ceva ?si cine v-a plati cheltuielile?dupa parerea mea ar trebuie sa le plateasca el(ca ne-a dat in judecata)tata dorind sa-i dea partea lui dar el a cerut dublu.........si astfel s-a ajuns aici .Trebuie sa cerem noi ca acele cheltuieli sa le plateasca el sau v-a hotara instanta??va multumesc
cel care cade in pretentii.. daca aveti calitatea de reclamant, fratele dvs care a fost dat in judecata in calitate de parat va plati cheltuilelile de judecata
Dvs. puteti sa solicitati ca cheltuielile sa cada in sarcina fratelui dvs. motivat de faptul ca fratele dvs. a dorit sa obtina mai mult decat i se cuvenea prin lege.
Sultele nu se vor modifica, asa vor ramane...ce v-a hotari instanta?
Instanta va hotari in functie de cererile dvs., nu va putea sa hotarasca mai mult decat ati cerut si ceea ce nu ati cerut sau peste ceeea ce ati cerut.
Cine va plati sulta ii va reveni bunul. Daca nu plateste sulta pana la data la care va stabili instanta prin hotarare, cealalta parte va putea solicita executorului judecatoresc executarea bunului prin vanzare la licitatie publica...daca nu va intelegeti sa vindeti bunul impruna, unei terte persoane.
Suma obtinuta in urma licitatiei va fi impartita la 2 scazand cheltuielile aferente executarii.
Cu privire la cheltuielile de judecata ...cand este vorba de un drept din care ambele parti castiga...instanta va compensa cheltuielile facute atat de dvs. cat si de reclamant. Asta daca nu cumva unul din dvs. a platit mai mult la efectuarea expertizei . Deci, de regula cheltuielile se compenseaza. Oricum dvs. puteti sa solicitati plata cheltuielilor de judecata, aratand din ce consta si totodata facand dovada.
fratele ne-a dat in judecata pe mine si pe tata el este reclamantul.......noi adica eu si tata am solicitat ca imobilul sa ramana tatalui noua sa nea dea cat ni se cuvine dar in bani nu in natura.Si la cate datorii i-am platit fratelui mi se pare corect sa plateasca si el ceva.........nu numai eu si tata...ca banii nu vrea sa-i restituie.Daca i-as cere acum tot in instanta s-ar prelugi perioada procesului? nu vreau decat sa se termine mai repede chiar daca nu mai vad nici un ban,dar mi-as dori sa recuperez totusi banii
Partaj judiciar
peker9
avem un apartament si un teren arabil extravilan. avem cotele stabilite prin mostenire dupa tata. doi dintre frati stau cu mama dar numai cu unul a facut un ... (vezi toată discuția)