avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cfs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cfs

BUNA ZIUA

ESTE LEGAL CA O FIRMA , SA CEARA SALARIATILOR SAI (O PARTE DIN EI , NU TOTI) SA RAMANA IN CFS 30 DE ZILE ,MOTIVUL SCADEREA COMENZILOR SI A PRODUCTIEI, LE CERE CFS, PENTRU A EVITA SOMAJUL(IN IDEEA CA PESTE O LUNA FIRMA SI-AR REVENII FINANCIAR.

DUPA CUM AM CITIT IN CCM NATIONAL, ART 43 ALIN 5. SE POATE.DAR PT CA PE 2012 NU E SEMNAT CONTRACTUL LA NIVEL NATIONAL NU STIU DACA E LEGAL SAU NU ,


DACA E LEGAL , FIRMA INSTIINTEAZA SALARIATII PE BAZA DE PREAVIZ , CATE ZILE ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 28 Februarie 2012
vezi in codul muncii art 52 alin. 3 si art. 53
1. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN ...

2. CFP se acorda cu acordul ambelor parti , angajatorul nu poate decide unilateral o astfel de masura ...

3. Daca se decide concedierea, atunci durata preavizului este de minim 20 de zile lucratoare

p.s.
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz victoria-maria victoria-maria Buna ziua,as dori sa stiu ce m-i se poate intampla daca in perioada celor 20de zile de preaviz dupa depunerea demisie(demisie depusa din motive de sanatate)nu ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma marian barbu marian barbu BUNA SEARA AM UN SRL INFIINTAT IN 2008 OCTOMBRIE CE TREBUIE SA FAC SI CE CHELTUIELI IMPLICA CA SA SCAP DE FIRMA CA NU AM REUSIT SA OBTIN CONTRACTUL PENTRU CARE ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca dariaTM dariaTM AS VREA SA STIU DACA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA DIFERA IN FUNCTIE DE FIRMA???SAU ESTE UNUL LA FEL PENTRU TOATE FIRMELE? SALARIU MEDIU PE UNITATE LA NASTERE ... (vezi toată discuția)