Buna ziua !
Am incheiat un CIM pe perioada determinata si acum din motive de sanatate doresc sa incetez colaborarea cu angajatorul inainte ca acest CIM, de trei luni, sa ajunga la termen. Angajatorul nu intelege ca in acest moment starea de sanatate nu imi permite sa profesez . Mentionez ca inainte de angajare am beneficiat de somaj . Vreau sa stiu cum trebuie sa procedez astfel incat incetarea contractului de munca sa nu-mi afecteze reluarea somajului . Care este pasul ce trebuie sa il fac pentru incetarea contractului de munca ?
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs ...
De asemenea, daca sunteti inca in perioada de proba , atunci c.i.m. poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia (art.31 alin.3 C.mun,). In aceasta situatie, daca angajatorul este cel care emite aceasta notificare atunci pteti beneficia de somaj ... in caz contrar, nu veti beneficia de somaj.