avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... HR DREPTUL MUNCII - INCETARE CIM PERIOADA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

HR DREPTUL MUNCII - INCETARE CIM PERIOADA DETERMINATA

Buna ziua !
Am incheiat un CIM pe perioada determinata si acum din motive de sanatate doresc sa incetez colaborarea cu angajatorul inainte ca acest CIM, de trei luni, sa ajunga la termen. Angajatorul nu intelege ca in acest moment starea de sanatate nu imi permite sa profesez . Mentionez ca inainte de angajare am beneficiat de somaj . Vreau sa stiu cum trebuie sa procedez astfel incat incetarea contractului de munca sa nu-mi afecteze reluarea somajului . Care este pasul ce trebuie sa il fac pentru incetarea contractului de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 28 Februarie 2012
fara acordul angajatorului la incetarea contrectului nu aveti cum sa beneficiati de somaj , deoarece pe baza demisiei nu se acorda
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs ...

De asemenea, daca sunteti inca in perioada de proba , atunci c.i.m. poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia (art.31 alin.3 C.mun,). In aceasta situatie, daca angajatorul este cel care emite aceasta notificare atunci pteti beneficia de somaj ... in caz contrar, nu veti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada de proba arvat_t arvat_t Buna ziua,in perioada de proba de 3 luni,incetarea contractului de munca se face prin acordul ambelor parti?Dar dupa expirarea perioadei de proba,incetarea ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj liveomars liveomars Mi-am dat demisia unde lucram,cu art 81 alin 8,m-am angajat cu perioada de proba 2 sapt.,dar noul angajator nu-mi mi prelungeste,adica nu are rost....,a fost ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez ca sa beneficiez de indemnizatie de somaj? babycika babycika Buna ziua.Am lucrat la un lant de magazine,care dupa un an a intrat in faliment.Mie mi-a expirat contractul cu firma respeciva pe 5.04.2012.La data de ... (vezi toată discuția)