avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata se recalculeaza periodic?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata se recalculeaza periodic?

buna ziua!
Mama mea are 56 de ani si are pensie anticipata de anul trecut din iunie . de atunci nu i s-a marit deloc . Ea stia ca pana va ajunge la anii legali de pensionare pensia se mareste lunar (sau trimestrial?) pana va ajunge la pensia sa de drept. Acum are 670lei.Are peste 30 de ani vechime in munca si ultima data a lucrat in invatamant.
Puteti sa ma lamuriti cum merg lucrurile? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:25, 1 Martie 2012
Este nascuta in luna februarie 1956.

Pensia este anticipata partiala cu penalizare de 45%,pentru 5 ani(60 de luni de anticipare).Penalizarea de 45% va ramane pana la implinirea varstei standard de 60 de ani si 4 luni(iunie 2016)Toate acestea, le gasiti in decizie..Pensia va mai creste doar atunci cand va creste valoarea punctului de pensie.Pentru pensie anticipata fara penalizare conditia de stagiu era de 38 de ani si 4 luni,fara stagiu asimilat.
Pensia anticipata partiala de care beneficiaza mama dvs. va fi recalculata atunci cand mama va trece la pensie pentru limita de varsta, nu mai devreme si in niciun caz periodic (art. 67 din Legea nr. 263/2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale carmen bodeanu carmen bodeanu Va rog sa-mi spuneti si mie daca si cu cit voi fi penalizata in cazul in care sunt femeie, nascuta in 1956,am 33 ani vechime in munca(exclusiv cei 4 ani de ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie. Tarzan2012 Tarzan2012 Am o vecina care vrea sa stie cat mai are pana la iesire la pensie. Din spusele ei rezulta asa: - in ianuarie 2013 implineste 56 ani. - are o vechime ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta bucur mihaela bucur mihaela Mama mea a iesit cu pensie anticipata la data de 10.06.2011, dupa o vechime de 36 de ani, la varsta de 55 ani si 3 luni. Cand ar trebui sa iasa cu pensie de ... (vezi toată discuția)