avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioda determinata suspendat prin CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioda determinata suspendat prin CIC

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de situatia in care ma aflu. Acum sunt in CIC pana la data de 21.07.2012. Inainte sa intru in concediu, lucram la o firma unde am avut incheiat un contract de munca pe perioada determinata. Contractul expira la data de 07.01.2012.
Ce se intampla la data la care se termina CIC? Exista posibilitatea de a ma intoarce la fostul loc de munca sau contractul este considerat expirat de drept si ar trebui sa imi caut un al loc de munca?

Va multumesc.
Cristina Dascalu
@ cristinamadalina

C.i.m. a expirat de drept la data de 07.01.2012 ... in acest sens, se exprima si art.49 alin.5 C.mun. : De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

In acest caz, mergeti la angajator si luai-va actele pentru a le depune la somaj ca sa puteti beneficia de somaj de la data terminarii CCC.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Salariata in cic careia ii expira contractul muscalucristina muscalucristina buna ziua, am o salariata care a intrat in cic in data de 01.05.2013 iar acum pe 10.10.2013 ii expira contractul de munca. Vreau sa stiu daca ii pot ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare contract munca yuby yuby Buna ziua , V arog frumos un raspuns la acesta problema a mea. In decembrie 2011 m-am intors la serviciu din concediu de maternitate insa postul meu a fost ... (vezi toată discuția)