Am rugamintea sa primesc un sfat din partea dvs.
Situatia de acum sta in felul urmator: locuim si detinem o parte dintr-un apartament central (2 camere), iar o alta camera a apartamentului este detinuta de alt proprietar. Avem acces comun la baie, vestibul. A fost un apartament mai mare, impartit de pe vremea comunismului, iar noi l-am mostenit in acest fel impartit.
Celalalt proprietar, varstnic, s-a hotarat sa incheie cu mine si cu sotul meu un contract de intretinere, pentru a ne da dreptul de a-i dobandi partea dupa deces. Mentionez ca sotul meu s-a nascut si a crescut in acest apartament, vecinul il cunoaste din totdeauna, iar de circa 1 an jumatate, sotul meu este cel care il ajuta pe batran zilnic in treburile gospodaresti. Va mentionez ca persoana in cauza este extrem de lucida, este intelectual, ca un exemplu va pot spune ca el citeste si ne imprumuta carti, asta poate fi un argument major, spun eu. Nu a fost casatorit, nu are copii, nepoti.
1. Ma intereseaza daca este obligatorie prezenta unui reprezentant de la Autoritatea Tutelara. Am discutat cu acestia si imi cer si un certificat IML, pe langa multe alte acte. Sunt greu de obtinut si de incadrat in timp, deoarece batranul este aproape nedeplasabil.
2. Din experienta dvs, acest certificat IML se obtine greu, ma refer la timp, este de domeniul lunilor, de la depunerea cererii? Batranul are 90 de ani totusi...
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
ContSters234409 , utilizator
15:54, 28 Februarie 2012