avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate

Vreau sa stiu daca este considerat vechime in munca concediul de maternitate.
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 21:45, 13 Noiembrie 2008
rambela a scris:

Vreau sa stiu daca este considerat vechime in munca concediul de maternitate.

Da!
Concediul de maternitate si CCC sunt perioade asimilate stagiului de cotizare pentru stabilirea pensiei, nu constituie vechime in munca pentru stabilirea unor drepturi legate de aceasta (vechime in specialitate, vechime pentru calculul sporului de vechime etc.).
tudorvaleriu a scris:

Concediul de maternitate si CCC sunt perioade asimilate stagiului de cotizare pentru stabilirea pensiei, nu constituie vechime in munca pentru stabilirea unor drepturi legate de aceasta (vechime in specialitate, vechime pentru calculul sporului de vechime etc.).

Imi pare rau, dar trebuie sa va contrazic.
"Art 18 alin. 7 OUG 148/2005
(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta."
Concediul de maternitate constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.
Deci raspunsul este ....calcul pensie?! sau..si pentru vechime in specialitate, alte sporuri..etc.?!
In general angajatorii spun clar cf legii 19/2000 cu modificarile ulterioare(nu sunt de acord cu vechimea in specialitatea, vechimea pentru acordarea unor sporuri...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
concediu crestere copil - se considera vechime in munca? irinel iordan irinel iordan buna seara, am doi copii nascuti in oct. 2000 si febr. 2004. pt. primul mi se ia in calcul concediul de doi ani la calcularea sporului de vechime, iar pentru ... (vezi toată discuția)