avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de crestere a copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de crestere a copilului pana la 2 ani

Vreau sa stiu daca se considera vechime in munca perioada de 2 ani de crestere a copilului,pentru ca am lucrat la o societate privata si nu mi-a luat in considerare acesti 2 ani cat am stat in concediul de ingrijire copil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 13 Noiembrie 2008
Da, se considera vechime.Sesizati ITM -ul cu aceasta problema!
Cine nu v-a luat in considerare vechimea si pentru ce?

Din OUG 148/2005:
Art. 18. -(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2 (adica persoanele in CCC) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Deci, aceasta perioada se asimileaza cu vechimea in munca pentru stabilirea pensiei. Nu constituie vechime in specialitate sau in munca pentru alte drepturi.
@ tudorvaleriu
Tot din OUG nr.148/2005 ....;)
art.18 alin.7 Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)