Vreau sa stiu daca se considera vechime in munca perioada de 2 ani de crestere a copilului,pentru ca am lucrat la o societate privata si nu mi-a luat in considerare acesti 2 ani cat am stat in concediul de ingrijire copil.
Cine nu v-a luat in considerare vechimea si pentru ce?
Din OUG 148/2005:
Art. 18. -(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2 (adica persoanele in CCC) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.
Deci, aceasta perioada se asimileaza cu vechimea in munca pentru stabilirea pensiei. Nu constituie vechime in specialitate sau in munca pentru alte drepturi.
@ tudorvaleriu
Tot din OUG nr.148/2005 ....;)
art.18 alin.7 Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Vechime in munca
bursucica
Buna ziua!
As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)