avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea indemnizatiei pentru cresterea copilului?

potrivit noilor reglementari,statul poate suspenda ajutoarele catre persoanele fizice care au datorii.intrebarea mea este urmatoarea:am o persoana fizica autorizata radiata inca din luna februarie 2007 iar anul trecut(2011)mi-a sosit o hartie de la administratia financiara cum ca as avea un debit de achitat,desi la data inchiderii pf figuram cu 0 datorii.Nu am achitat o astfel de aberatie in valoare de 500 ron.Sunt in pericol sa mi se suspende dreptul la indemnizatie sau alocatie copil ptr.acest fapt?
Care sunt categoriile de datorii care intra in mana recuperatorilor de la Fisc?
Cel mai recent răspuns: bodo gabriella , utilizator 11:25, 2 Martie 2012
Este vorba despre neachitarea obligatiilor legale fata de bugetele locale care conduce la suspendarea pe o perioada de 5 luni a drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, incepand cu drepturile aferente lunii februarie.

Potrivit Codului Fiscal, impozitele şi taxele locale sunt după cum urmează:
a) impozitul pe clădiri;
b) impozitul pe teren;
c) taxa asupra mijloacelor de transport;
d) taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor;
e) taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate;
f) impozitul pe spectacole;
g) taxa hotelieră;
h) taxe speciale;
i) alte taxe locale.
multumesc pentru raspuns.o alta mamica(verisoara mea) a avut o amenda RATB neachitata si luna trecuta mi-a spus ca a primit indemnizatia micsorata exact cu acea suma.cum vi se pare acest lucru?nu se incadreaza in niciuna din categoriile de mai sus.eu cred ca se mai fac si abuzuri,sincer..
in urma unei greseli de la primarie dupa ce s-a achitat restanta catre bugetul local si adeverinta de la primarie eliberata s-a dus la agentia judeteana de prestari sociale pentru ca sa se reia plata indemnizatiei de crestere a copilului.
In baza OUG 124/2011 de la articolul 7 aliniatul 5 spune ca se reia plata drepturilor incepand cu luna urmatoare celei in care s-a achitat obligatia in ianuarie totusi m-au pus pe lista in care am restanta la bugetul local. Daca s-a eliberat adeverinta in februarie ca nu am restante, normal si de drept ca in luna martie 2012 sa se primeasca banii de indemnizatie. Cei de la ag.judeteana de prestari sociale mi-au zis ca o sa-mi intre doar in luna aprilie banii retroactiv pe 2 luni; februarie si martie.
Imi puteti da un sfat sa ma duc la directorul de la ag.judeteana de prestari sociale ca sa se efectueze plata si in luna martie 2012 pe luna februarie 2012??
nu pot sta fara sa primesc indemnizatia cu ce se creste copilul daca nu se primesc acesti bani. Ar fi avut voie sa taie chiar daca s-a achitat in ianuarie pe data de 6???

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost suspendata plata indemnizatiei ccc, ce trebuie sa fac ca sa rezolv problema? bodo gabriella bodo gabriella am avut restanta in 2011 la impozit dar in data de 6 ianuarie 2012 am platit si totusi m-i s-a suspendat indemnizatia de crestere a copilului ca am o restanta ... (vezi toată discuția)
Decizie de suspendare a platii indemnizatiei ccc pentru datorii la bugetul local lavinia_radu lavinia_radu Beneficiez de indemnizatie crestere copil, insa la data de 31 ianuarie 2012 mai aveam de plata 470 ron impozit restant pe care l-am platit pe data de 6 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea indemnizatiei de crestere a copilului edemy edemy azi am primit un pic de la AJPIS [Editat] continind decizia nr [Editat] din 16/02/2012,din dosarul [Editat] cu mentiunea ca din data de 01/02/2012 sotia mea ... (vezi toată discuția)