avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Care este diferenta dintre reziliere contract si rezolutiune contract
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:44, 28 Februarie 2012
rezilierea se aplica pt contractele cu executare succesiva iar rezolutiunea pt contractele cu executare imediata
Totodata, efectele sunt diferite: in cazul rezilierii, anularea contractului are efecte „pentru viitor”, efectele produse pana in momentul desfiintarii ramanand neatinse. In cazul rezolutiunii, contractul se anuleaza cu efect retroactiv – partile sunt obligate la restituirea prestatiilor si sunt repuse in situatia anterioara incheierii contractului.
Daca e vorba de contract de intretinere, trebuie sa solicitati rezolutiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, in baza carei legi pot cere rezilierea contractului de prestari servicii intre un SRL si o persoana fizica, cu sau fara penalitai DAR fara sa pierd ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii dacmoto dacmoto Buna seara! Speta este urmatoarea: intre o pers fizica(beneficiar) si o pers juridica(prestator) s-a incheiat un contract de prestari servicii. ... (vezi toată discuția)