avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... actiune in pretentii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

actiune in pretentii

Buna seara!

Speta este urmatoarea: intre o pers fizica(beneficiar) si o pers juridica(prestator) s-a incheiat un contract de prestari servicii. Beneficiarul a platit avans. Prestatorul nu si-a indeplinit obligatia.
Eu, beneficiar, doresc sa solicit rezilierea contractului si restituirea avansului.
Intrebare: restituirea avansului nu inseamna repunerea in situatia anterioara? Daca da, atunci nu pot sa mai cer rezilierea, ci rezolutiunea. Dar rezolutiune nu pot cere pt ca este contract cu executare succesiva si se aplica rezilierea.

Rezolutiunea desfiinteaza retroactiv contractul, rezilierea face sa inceteze efectele contractului numai pentru viitor, lasand neatinse prestatiile succesive care au fost facute anterior rezilierii. In speta prestatorul nu a facut nicio prestatie, termenul stabilit in contract pentru prestare a fost atins.
Cel mai recent răspuns: dacmoto , utilizator 17:56, 24 August 2010
Ba da, este o reepunere in situatia anterioara.
Clauzele din contract va vor arata ce puteti face pentru restituirea macar in parte a avansului achitat.
Atunci, daca este o repunere in situatia anterioara, nu mai pot cere rezilierea!!??
Eu deja am incheiat un alt contract cu o alta pers juridica pt prestarea serviciului. Deci, pers juridica pe care vreau sa o dau in judecata nu va mai putea sa execute obligatia. In asemenea conditii va trebui sa cer instantei si rezilierea contractului( reziliere pe care am facut-o unilateral prin adresa trimisa).

Pot cere instantei rezilierea contractului si restituirea avansului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie in cazul solicitarii repunerii partilor in situatia anterioara semnarii contractului Tedy28 Tedy28 Buna seara.In cazul in care solicit instantei rezilierea unui contract de prestari servicii (din culpa paratei) si repunerea partilor in situatia anterioara ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de intretinere Laur68 Laur68 se poate rezilia contractul de intretinere prin notariat, cu acordul ambelor parti? sau este nevoie ca intretinutul sa apeleze la instanta judecatoreasca? eu ... (vezi toată discuția)
Neexecutare contract sammy44 sammy44 buna ziua. am incheiat un contract cu o firma de c-tii pt. construirea unei case si desi am dat avans 96% din valoare , constructorul a executat doar partial ... (vezi toată discuția)