avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declaratii Fisc.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declaratii Fisc.

Despre Declaratia 205.Daca am un contract de inchiriere cu o persoana juridica,pentru un spatiu comercial,Eu persoana fizica ,proprietar al spatiului,din aprilie 2011,Persoana juridica vireaza la fisc impozitul pe venitul meu,lunar,mai este necesar sa mai depun vreo declaratie??pe 2012??? multumesc.As dori un raspuns la ;janvasiliu@gmail.com multumesc.



Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 11:27, 29 Februarie 2012
Pentru veniturile din chirii impozitul pe venit nu se retine de platitor, dvs. in calitate de beneficiar de venit aveti obligatii directe care se refera la - inregistrarea contractului de inchiriere la AFP de domiciliu, in 15 zile de la incheiere, depunerea declaratiei 220. Acum , in functie de modul de evaluare a chiriei stipulate in contract, in lei sau echivalentul in valuta, rezulta obligatii diferite, adica daca chiria este in lei nu mai depuneti, dupa incheierea anului, declaratia 200, daca este in valuta o sa depuneti declaratia 200.
Impozitul se stabileste de organul fiscal, si aveti obligatii de plata trimestriale.
Daca chiriasul doreste sa indeplineasca obligatiile dvs, trebuie sa aiba calitatea de imputernicit al dvs.si indeplineste obligatiile ce va revin (pe care le-am descris succint mai sus) tot in numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchirierea unui spatiu pentru o firma jean59 jean59 Doresc sa inchiriez un spatiu unei firme care desfasoara activitati comerciale.Spatiul se afla intr-o cladire situata pe raza unei comune(la tara).Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf pfa si pf cedare folosinta norna norna Buna ziua, va rog o parere pe urmatoarea situatie. Daca am venituri din mai multe activitati, o data ca persoana fizica din cedarea folosintei bunului, si ... (vezi toată discuția)
Contract chirie Badger Badger In conditia in care am incheiat un ctr. de inchiriere inregistrat la ANAF pe o durata de 2 ani (sa zicem 15.06.2011-15.06.2013) iar la inregistrare am ... (vezi toată discuția)