Am o mare problema cu sora mea divortata de 2 ani si cel putin eu numai vad nici o iesire si mi se rupe sufletul. In urma cu aproximativ 2 ani sora mea a divortat si a ramas cu foarte multe datorii. In urma partajului o parte din rate/datorii a luat sotul si a plecat . Ea ramas cu apartamentul bun inaintea casatoriei si cu copilul bolnav de autism. A ramas cu o rata la o banca de 350 ron, si 2 desoperiri de card care plateste numai dobanda 400 ron/luna + descoperire de 6 salarii 100 ron/luna. Ea a avut o problema de sanatate si a pierdut anumite sporuri ea avand salariu de circa 900 ron in momentul de fata. Am ajutato si noi cum am putut dar pur si simplu nu ramane cu nimic, pensia alimentara nu mai vine de 2 luni (300 ron).
Ea nu a mai platit de 3 luni dobanda la cardurile desi banca a platito.
Ce ar putea sa faca in aceste conditii, deoarece deja a strans foarte multe datorii si vor sa o execute silit. Ar vrea sa incerce o refinantare pe termen lung ldar ea spune ca este rau platnic din cauza cardurilor si nu poate face rost de bani.
Referitor la pensia alimentara neplatita va recomand ca sa depuneti o plangere penala.
Art 305 din Codul Penal prevede:
c) ca neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.