avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducere cu permis suspendat

Buna ziua!
pe 1 martie m-au oprit in bucuresti si mi-au ridicat permisul pt ca am condus cu el suspendat. pierdusem in recurs si inca nu-mi venise acasa ca tb sa predau permisul. Am deja 9 luni fara permis. Cit il poate tine procurorul? nu a fost accident, nu viteza, nu alcool, m-au oprit in trafic. Ce ma sfatuiti? Multumesc.
Conducerea cu permisul suspendat constituie infractiune , savarsirea acesteia constituie temei pt a se angaja raspunderea penala a dvs.
Permisul este retinut in acest caz pe toata durata cercetarilor penale.
Daca este prima infractiune savarsita de dvs , aveti o conduita corecta , colaborati cu agentii de politie in luarea de declaratii , exista un mobil care confera un pericol social redus al infractiunii , exista posibilitatea aplicarii unei amenzi administrative de catre procuror , ca o consecinta a scoaterii de sub urmarire penala (art 10 Cod Proc Penala)
Cea mai corecta conduita a dvs ar fi aceea de a apela la un avocat !
Va doresc succes !!:duh:
Da, e vorba de o infractiune in sensul legii penale.
Increcati sa va angajati avocat in orasul unde a fost retinut permisul pentru a se informa de soarta dosarului penal.

avocat Claudiu Lascoschi
Am avocat. Am trimis si apararea mea. Ca sa mai faca avocatul, sa mearga sa intrebe stadiul dosarului? mi-l zice si mie procurorul: e in lucru..... Cit sta in lucru??
Dvs. nu comunicati cu avocatul angajat? Nu va spune ce se intampla acolo cu dosarul? :O
Ba da, i s-a raspuns ca dosarul este in lucru si ca vom primi fie citatie la tribunal fie NUp acasa. Intrebarea mea e cind? sunt 9 luni de zile de atunci!

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate d807 d807 BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMA.....AM AVUT UN MIC ACCIDENT CU AVARII MINORE , SI AM RAMAS FARA PERMIS PE TERMEN DE 90 DE ZILE ,DEOARECE AVEAM NR PROVIZORII ... (vezi toată discuția)
Accident DinuPinzaru DinuPinzaru Am avut in urma cu 3 luni un accident. Mi.a sarit in fata masinii un baiat care era beat. Am oprit masina sa vad ce a patit . Nu avea nimic. Mi.a zis sa merg ... (vezi toată discuția)
Grabire clasare dosar vatamare corporala fara plangere nicio zi de spitalizare rondelli rondelli Am lovit un pieton pe trecerea de pieton, acesta a fost zgariat, nu a stat internat nici o zi. Pansat, eliberat. Mi-a fost deschis dosar. Mi-a fost retinut ... (vezi toată discuția)