avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Grabire clasare dosar vatamare corporala fara plangere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Grabire clasare dosar vatamare corporala fara plangere nicio zi de spitalizare

Am lovit un pieton pe trecerea de pieton, acesta a fost zgariat, nu a stat internat nici o zi. Pansat, eliberat.
Mi-a fost deschis dosar.
Mi-a fost retinut permisul, am primit dovada.
Au trecut 3 luni si ceva, accidentul a avut loc pe 27 august, nu am primit niciun semn, nicio citatie, nici macar procesul verbal nu au vrut sa mi-l dea.
Pietonul accidentat nu a depus plangere si cand am fost sa vb cu inspectorul in legatura cu dosarul meu mi s-a spus ca "parchetul nu mai primeste dosare" si ca sa revin in februarie si ca pana atunci sa stau pe dovada.
Mi se pare o tragere de timp lamentabila. Sunt dispus sa platesc pentru grabirea proceduriilor.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:29, 27 Decembrie 2014
Sunt aspecte de ordin administrativ si nu aveti cum sa interveniti. Poate o audienta la Parchet, dar sunt convins ca exista motive obiective care impiedica solutionarea mai grabnica a cauzei. In nici un caz nu putem vorbi despre tragere de timp.
Cu tot respectul, nu ma intereseaza aspectele de ordin administrativ.
Nu suntem in Procesul de Kafka, daca e sarbatoare si se intarzie din acest aspect, sa mi se spuna, altfel doresc sa stiu daca se poate sa platesc un avocat pentru depunerea unui memoriu ca sa aflu macar situatia si un termen rezonabil.
Nu e posibil pur si simplu sa stau in expectativa.
Raspunsuri gen "asta e tara in care traim" nu functioneaza pentru mine.
Va multumesc!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Este evident vorba de o tergiversare, solutia in dosarul dvs este clara si nu poate fi decat clasarea, acum s-au mai tarziu. Ar fi poate util un avocat care sa urmareasca dosarul si sa faca demersuri legale pentru urgentarea solutionarii cauzei. Dosarul trebuia pana acum sa plece cu propunerea de la Politie catre Parchet.
Din respect pentru cadrul in care ne aflam ma abtin sa spun ceea ce gandesc. Ar trebui insa sa aveti in vedere ca ati savarsit o infractiune, ca printr-o portita legala veti fi exonerat de raspundere, dar asta nu va da nici dreptul sa faceti instructie cu institutiile statului si sa va plangeti ca nu vin cu scuze sa va dea permisul si nici sa va victimizati. Poate tergiversarea despre care vorbiti are drept scop sa va trezeasca pentru ca maine sa nu savarsiti cine stie ce alta fapta in trafic.
@av.vatamanescu
Mie nu imi pare ca printr-o portita legala va fi exonerat de raspundere, din descriere nu rezulta ca ar fi savarsit o infractiune, tocmai asta poate fi si temeiul clasarii, in sensul ca fapta nu este prevăzută de legea penală, persoana vatamata nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a fi atrasa raspunderea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Mai mult decat atat, victima nu a depus nici pangere prealabila in termenul legal din cate inteleg.
Spuneti dvs ca ar fi normal sa astepte luni in sir ca politistul sa trimita dosarul cu propunerea si procurorul sa dispuna clasarea, cand lucrurile sunt evidente?

Alte discuții în legătură

Parchetul tergiverseaza nup/ip la un dosar rutier simplu un-cetatean-roman un-cetatean-roman Acum un an (oct. 2021) am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala din care au rezultat 2 zile de spitalizare ale celuilalt participant la ... (vezi toată discuția)
In cat timp se rezolva o plangere penala?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmărire penală maxcri maxcri Buna ziua. Va supun atentiei o speţă interesantă. în anul 2015 am depus la parchet o plangere penala fata de un ofiter de politie pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)