avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redeschidere urmărire penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redeschidere urmărire penală

Buna ziua. Va supun atentiei o speţă interesantă.

în anul 2015 am depus la parchet o plangere penala fata de un ofiter de politie pentru savarsirea infractiunii prev de art. Art. 304 CP, Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice; Procurorul de caz a dispus clasarea, am facut plângere la procurorul ierarhic superior, plângere respinsă, drept ptr care m-am adresat instanţei care mi-a respins cererea ca INADMISIBILA, deoarece nu aveam calitate de parte vatamată, respectivele informatii nefacand referire la mine.
Tot în anul 2014 am depus o altă plângere penală, faţă de acelaşi ofiţer pentru săvârşirea infractiunii prev de Art. 273 Mărturia mincinoasă, plângere care a fost repartizata aceluiaşi procuror care a clasat plangerea pe 304 CP. Deoarece in cazul marturiei mincinoase, toate probele duc catre existenta infractiunii, procurorul a solicitat stramutarea dosarului in alt judet ( aspect care s-a intamplat) motivând că am lucrat cu acesta precum si cu alti procurori din parchet ( aspect adevarat)
INTREBARE: Ce pot face acum pentru redeschiderea urmaririi penale in primul dosar clasat in care s-a pronuntat ACELASI PROCUROR, care a solicitat acum stramutarea in cel de-al doilea dosar pe motiv de incompatibilitate.( dosar care este in faza de urmarire penală)

Cel mai recent răspuns: maxcri , utilizator 09:23, 13 Iulie 2016
Dacă s-a dispus clasarea și ați epuizat căile de atac nu mai aveți ce sa faceți.
Doar dacă apar probe noi se poate face ceva.
multumesc ptr raspuns. Totusi, a dispus clasare in stare de incompatibilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii de martor mincinoase flomrco47 flomrco47 Sunt suspect intr-un dosar penal in curs de cercetare. Am studiat dosarul la politie si am constata ca marorii au dat declaratii mincinoase impotriva mea. Ce ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul de sedinta considera ca un martor a depus marturie mincinoasa intr-o cauza penala si spune verbal articolul de lege si ca martorul ... (vezi toată discuția)