avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parchetul tergiverseaza NUP/IP la un dosar rutier ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parchetul tergiverseaza NUP/IP la un dosar rutier simplu

Acum un an (oct. 2021) am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala din care au rezultat 2 zile de spitalizare ale celuilalt participant la trafic. Dupa expertiza executata pe loc de agentul de la brigada rutiera Bucuresti (Udriste), mi-am recunoscut vina in scris - in declaratia oferita agentului. Tot din spusele agentului la o discutie dupa aprox. 60 de zile, m-a informat ca vatamatul nu depus plangere.

De atunci reinoiesc dovada cu drept de circulatie o data pe luna cu cerere la parchetul sector 4 insa nu am fost informat de o solutie, fie ea prin telefon sau prin posta.

Avand in vedere ca mi-am recunoscut vina in declaratie si ca nu a fost depusa o plangere, ce pot sa fac sa determin parchetul sa solutioneze acest dosar?

Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
un-cetatean-roman, utilizator
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 11:57, 14 Octombrie 2022
Sa va angajați avocat care se poate descurca cu urgentarea cazului în condițiile legii.
Este ceva mai complicat decât pare dar...

Depinde și cât va ajuta acest lucru.

Scris din București 2022

CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspunsul rapid, Claudiu!

Cu siguranta am vedere si aceasta varianta insa pana acolo caut parghii de urgentare. Urmatorul pas va fi sa trimit corespondenta cerand informatii in legatura cu progresul asupra dosarului, Nefiind deloc informat cu conditiile legale vroiam sa vad daca exista anumite tipuri de cereri/petitii in acest sens si mai ales daca exista termene pe care parchetul trebuie sa le respecte pe care sa le pot invoca.

Personal, mi se pare nedrept sa fie nevoie de cheltuieli (considerabile daca ne uitam la venitul mediu in Romania) pentru ceea ce dpmdv este o simpla parafa plasata pe o un word scris in 10 minute de o secretara. Daca situatia era mai complicata, discutam direct cu un avocat.

Daca exista si altii care sunt de acord cu ce-am zis mai sus, astept parerile voastre si as fi dispus sa lucrez cu un avocat daca as stii ca exista repercursiuni pentru acest parchet care, dpmdv, practica statul la stat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi util de știut faptul ca, foarte mulți avocati sunt ignorați în privința urgentarii de către procurori pentru ca este ceva mai complicat decât pare dar puteți urma orice sfat îl considerati competent.

Nici nu prea vad sensul sa va grăbiți...
Nu ar fi exclus ca și procurorii sa considere la fel...

Cu stimă,

Scris din București 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai de ce as urgenta? Intrebarea este: exista vreun termen legal care trebuie respectat de catre parchet?
un-cetatean-roman, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutam de o tergiversare nejustificata a solutionarii cauzei. Daca ati fost acuzat de vatamare corporala din culpa si victima nu a depus plangere in termenul legal, dupa aproximativ 3-4 luni de la savarsirea faptei, trebuia sa se dispuna clasarea.

Alte discuții în legătură

Cum fac sa se dea drumul dosarului de la politie catre parchet? Ramona2c Ramona2c As vrea si eu sa stiu cum pot face sa nu se mai retina un dosar la politie? Mama mea a fost implicata intr-un accident rutier(ca victima) , iar inculpatul nu ... (vezi toată discuția)
Grabire clasare dosar vatamare corporala fara plangere nicio zi de spitalizare rondelli rondelli Am lovit un pieton pe trecerea de pieton, acesta a fost zgariat, nu a stat internat nici o zi. Pansat, eliberat. Mi-a fost deschis dosar. Mi-a fost retinut ... (vezi toată discuția)
Termen cerere stadiu dosar leopolf leopolf Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident in care o persoana a fost ranita usor. Dupa o perioada lunga de asteptare (persoana vatamata a depus plangere cu ... (vezi toată discuția)