avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen cerere stadiu dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen cerere stadiu dosar

Buna ziua,
Am fost implicat intr-un accident in care o persoana a fost ranita usor. Dupa o perioada lunga de asteptare (persoana vatamata a depus plangere cu doar doua zile inainte de expirarea termenului legal si a tergiversat eliberarea certificatului IML), la inceputul lui Octombrie 2016 politia rutiera a finalizat cercetarile si a trimis dosarul la parchet cu propunere de casare (persoana vatamata a obtinut doar cateva zile de ingrijiri si inteleg ca nu se incadreaza in penal). De atunci n-am mai primit nici o informare cu privire dosar. La inceputul lui Noiembrie am depus la parchet o cerere prin care sa mi se comunice stadiul dosarului dar nu am primit vreun raspuns.
Exista vreun termen legal de raspuns? Am mai multe sanse sa obtin un raspuns rapid daca cer consultarea dosarului?

Multumesc
Asteptati raspunsul parchetului si nu ii sacaiti daca s-a dispus clasarea .Poate dura si 6 luni. Veti primi acasa ordonanta parchetului atunci cand va fi gata.
Fata de situatia de fapt prezentata va recomand sa depuneti cerere motivata pentru urgentarea solutionarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grabire clasare dosar vatamare corporala fara plangere nicio zi de spitalizare rondelli rondelli Am lovit un pieton pe trecerea de pieton, acesta a fost zgariat, nu a stat internat nici o zi. Pansat, eliberat. Mi-a fost deschis dosar. Mi-a fost retinut ... (vezi toată discuția)
Dosar penal în cercetare de trei luni. cum pot afla de la poliție stadiul de soluționare? danbilzerian danbilzerian Buna ziua, Am un dosar penal (accident auto, vatamare corporala din culpa, victima n-a depus plangere in cele 60 de zile alocate pentru asta) care se afla ... (vezi toată discuția)
Parchetul tergiverseaza nup/ip la un dosar rutier simplu un-cetatean-roman un-cetatean-roman Acum un an (oct. 2021) am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala din care au rezultat 2 zile de spitalizare ale celuilalt participant la ... (vezi toată discuția)