Acum un an (oct. 2021) am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala din care au rezultat 2 zile de spitalizare ale celuilalt participant la trafic. Dupa expertiza executata pe loc de agentul de la brigada rutiera Bucuresti (Udriste), mi-am recunoscut vina in scris - in declaratia oferita agentului. Tot din spusele agentului la o discutie dupa aprox. 60 de zile, m-a informat ca vatamatul nu depus plangere.
De atunci reinoiesc dovada cu drept de circulatie o data pe luna cu cerere la parchetul sector 4 insa nu am fost informat de o solutie, fie ea prin telefon sau prin posta.
Avand in vedere ca mi-am recunoscut vina in declaratie si ca nu a fost depusa o plangere, ce pot sa fac sa determin parchetul sa solutioneze acest dosar?
În practica durează și un an pana se da clasarea în astfel de cazuri.
Un an ar fi si termenul prevazut de lege pentru tergiversare.
Insa, in mod corect, nu ar trebui sa dureze mai mult de 4 luni desi realitatea din teren este cu totul alta.
Ma refer la București pentru ca sunt aglomerați.
Puteti scrie un e-mail la parchetul din raza sectorului unde s-a produs accidentul mentionand cele de mai sus si cerand urgentarea solutionarii dosarului.