avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ref. inregistrare casa fiscala pentru magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ref. inregistrare casa fiscala pentru magazin

Buna ziua,
As dori sa stiu care este procedeul de inregsitrare al unei case de marcat electronice (format mare, din mai multe componenete, ca un PC : imprimanta fiscala, display client, modul fiscal); firma isi are sediul in sectorul 6, iar magazinul se va deschide pe autostrada A1 - in judetul Ilfov.
Multumesc anticipat.
Buna ziua, As avea si eu o intrebare asemanatoare.

As dori si eu sa achizitionez o casa de marcat dar nu de la o firma autorizata si specializata ci de la o alta firma care la randul ei a achizitionat-o de la un distribuitor autorizat. La momentul achizitionarii a efectuat toata procedura necesara dar acum nu mai are activitate si nu mai are nevoie de casa de marcat. Acum intrebarea este daca se poate ecest lucru si mai ales ce ar trebui sa faca firma care doreste sa vanda casa de marcat si ma refer aici la procedura legata de Finante, trebuie sa anunte sau sa predea ceva?

Ce ar trebui sa fac eu am inteles din mesajul anterior insa nu stiu cum as putea dovedi eu ca, casa de marcat a fost achizitionata initial de la un distribuitor autorizat, poate cu o copie a facturii de achizitie ?

Va rog mult daca cineva cunoaste procedura in aceasta situatie sa ma lamureasca si pe mine.
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspuns.
Am fost pana la urma la Administratia Financiara Ilfov - pentru ca punctul de lucru se afla in Ilfov - pentru a lua seria (numar) fiscal. Maine vin cei de unde am cumparat casa sa o fiscalizeze.
Stiu ca trebuie sa ma duc cu ce imi dau ei (declaratia de instalare in 4 ex, registru de casa si inca ceva .. stiti anume ce ?) innapoi la Ilfov. De acolo trebuie sa ma duc la Admin. sector 6 pentru ca in acest sector are sediu firma ... Dar mai trebuie sa ma duc si la Adiministratia Generela ?? (imi scapa acum cum se numeste exact dar este in centru pe str. Dimitrie Gerota). Stiu ca cei de la Ilfov pot sa imi spuna unde mai trebuie sa merg ... dar ma grabesc sa stiu din timp, sa pot sa imi planific activitatile - dat fiind ca magazinul nostru se va deschide pe 04 decembrie.
Multumesc anticipat pentru raspuns si va rog scuzati-ma daca am facut vre-o greseala gramaticala sau de exprimare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat robyyy robyyy Buna ziua/ seara/ dimineata!!! De unde se poate achizitiona o casa de marcat si unde se fiscalizeaza???? Casa de marcat poate si SH???(second-hand) (vezi toată discuția)
Pfa -casa de marcat taxi alexadutu alexadutu buna ziua am achizitionat casa de marcat taxi in data de 29.08.2008 pf popescu ion cu cnp 154041234........, de la distribuitor autorizat pe case de marcat ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat cocoadi10 cocoadi10 buna seara, as vrea sa stiu daca sunt doar anumite magazine sau societati specializate, de unde trebuie sa achizitionez o casa de marcat, sau pot sa o cumpar ... (vezi toată discuția)