Confruntandu-ma cu o problema ivita in cadrul Asociatiei de proprietari a blocului unde locuiesc, avand calitatea de proprietar, am rugamintea daca puteti sa ma ajutati.
Administratorul blocului a afisat azi un anunt prin care instiinteaza proprietarii ca citirea apometrelor se va face lunar doar de catre administratorul blocului, percepandu-se o taxa de 2 lei pentru fiecare apartament. Intotdeauna s-au facut citiri ale apometrelor, la anumite intervale, pentru verificare, de catre administrator si nu am avut obiectii. Insa sa primesc lunar un strain in apartament nu mi se pare corect si in plus sa il mai si platesc pentru asta. In cazul in care nu voi permite accesul in apartament lunar consumul se va calcula pausal.
As dori sa stiu daca este legal ceea ce doreste sa faca administratorul sau daca este un abuz si care este reglementarea legala, in cazul in care exista, unde este stipulata aceasta obligatie a mea in calitate de proprietar.
Va multumesc si sper sa ma puteti ajuta pentru ca nu as dori sa intru intr-o disputa fara a fi in totala cunostinta de cauza din punct de vedere legal.
Doamna, sa nu ne indepartam de subiect prea mult!
Faptul ca discuta ce e in casa dv. e o mitocanie, e drept, dar asta o poate face si daca vine o data pe an si apoi sa o tina tot intr-o barfa pana la urmatoarea vizita.
Ati putea sa cereti sa vina altcineva din comitet sa va faca aceasta citire lunara, motivand cu acest argument.
Eu ca,, sfatuitor de ocazie'' va recomand sa declarati indexurile de consum la asociatie cum ati facut si pana acum, acestia fiind obligati sa tina seama de consumul rezultat din adunarea indexurilor. Achitati de pe lista de plata numai consumul dvs., iar daca acolo apare mai mult, lasati in restanta ceea ce stiti ca nu ati consumat.Nu va certati la asociatie cu nimeni, asteptati sa va cheme in justitie.;)
P.S. Daca puteti sa desprindeti acel anunt si sa mergeti cu el in instanta...:happy:
Daca nu doresti sa-ti intra in casa atunci monteaza contoarele de apa afara pe casa scarii s-au monteaza contoare care se citesc prin unde radio.=D>:hugall::tomato:
Am facut o poza anuntului. Este semnat si apare si numele administratorului.
Aceste decizii nu ar trebui sa se ia intr-o adunare generala a asociatiei de proprietari inainte de a se implementa? mai ales ca este vorba si de o suma de bani.