avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCMU aplicabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCMU aplicabil

Am o nelamurire, daca intr-o societate privata a fost inregistrat in 10.02.2010 un CCMU aplicabil 3 ani cu posibilitatea denuntarii unilaterale cu 1 an, in februarie 2012, CCM -ul mai este aplicabil ? Ce rol are Dialogul social si daca el inlocuieste CCMU-ul ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 4 Martie 2012
Ce-am inteles :
- exista un ccm din febr.2010 incheiat pe o durata de 3 ani
- exista stipulata clauza denuntarii unilaterale cu o perioada de 1 an de zile inainte de expirarea duratei pentru care a fost incheiat.

Concluzia este ca daca s-a denuntat ccm in acel termen atunci acesta si-a incetat valabilitatea , daca nu a fost denuntat acesta este valabil pana la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
Multumesc pentru raspuns, conform CCMU-lui in vigoare, la pensionare se acorda doua salarii de baza, de la RU insa s-a primit informatia ca....din 2011, Dialogul social anuleaza CCMU-ul... este corect?
Nu Legea nr.62/2011 a anulat CCMN , ci faptul ca la Ministerul Muncii nu s-a mai inregistrat un astfel de contract colectiv de munca ...

Legea nr.62/2011 nu mai prevede posibilitatea incheierii unui c.c.m. la nivel national ...
Cred ca nu m-am exprimat corect, prin urmare reiau intrebarea. In unitate exista un CCM valabil pana in 2013 si el prevede ca la pensionare fostul salariat sa primeasca doua salarii de baza avute in luna pensionarii. Nu inteleg de ce RU sustin ca din 2011 nu se mai acorda aceste drepturi. Nu cred ca a fost denuntat si anulat CCMU existent. Cum pot verifica cele afirmate de catre RU si cum pot obtine acele drepturi ?
Multumesc.
Daca exista CCM la nivel de unitate va puteti adresa ITM-ul ca sa va comunice daca acesta a fost denuntat si cand ... daca nu a fost denuntat, atunci este valabil.

Aveti grija ca dreptul la actiune in instanta pentru a solicita acele salarii se prescrie in termen de 6 luni de la data iesirii la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Presupuse abuzuri angajator! Raul Oprita Raul Oprita Buna seara, contractul colectiv de munca la nivel de unitate, in unitatea in care imi desfasor activitatea, a fost incheiat la data de 17 Noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie nastere copil ing_matza ing_matza Am citit in ccm la nivel national ca la nasterea fiecarui copil mama daca este angajata poate primi de la angajator o indemnizatie egala cu un salariu mediu la ... (vezi toată discuția)