Poate ca este o greseala nu neaparat frauda. Dumneavoastra trebuie sa va duceti la serviciul de specialitate din companie / directia economica - serv. financiar, sa le prezentati fluturasul si extrasul de cont din care sa se vada diferenta dintre restul de plata din fluturas si suma care a alimentat contul dvs de salariu.
Imi cer scuze, poate nu am fost foarte specific: mi-au oprit intentionat acesti bani pentru niste taxe de acum 5 luni pe care au uitat sa le incaseze. mi-au comunicat doar verbal despre retinere. nu mi se pare logic sa-ti ia niste bani, fara ca acestia sa apara pe fluturas.
Am aflat.Iata si raspunsul:
Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege. Orice retinere din salariu se face prin hotarare judecatoreasca. In situatia de mai sus retinerea ar trebui sa se justifice cu fluturasul de salariu pentru luna in care s-a constatat incasarea unei sume mai mici fata de restul de plata calculat si fluturasul de salariu pentru luna in care s-a acordat prima si nu s-a retinut impozitul ( teoretic ar trebui sa reiasa din fluturasi ca intr-o luna se cuvenea mai putin si s-a incasat mai mult, iar in alta luna invers, facandu-se astfel compensarea.
Daca ati primit drepturi salariale suplimentare acum 5 luni (ex. tichete) si nu au fost corect impozitate la momentul respectiv , nu este nevoie de o hotarare judecatoreasca pentru a face corectura. Dumneavoastra ati primit o suma de bani necuvenita la momentul respectiv. Compartimentul de specialitate face recalculul , depune declaratie rectificativa 112 pe luna respectiva si vi se retine suma.