avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate

Buna Ziua,
Imi puteti spune daca se poate elibera CI fara sa ai o proprietate?
Cum se procedeaza in cazul : declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b);
Cartea de identitate eliberata in conditile acestea este provizorie de un an???
Mentionez ca nu stau cu chirie,ci locuiesc de 20de ani intr-un imobil cumparat pe timpul lu Ceausescu de mine,doar ca nu detin un act de vanzare-cumparare ci doar o chitanta scrisa de mana cum ca respectivul a vandut in data de..persoanei...imobilul cu nr..semnat si de martori de la fata locului.
Este posibil sa obtin Buletinul in conditiile astea fara sa fiu luat in spatiu?doar cu o declaratie pe peopria raspundere si insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica????:((
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:39, 29 Februarie 2012
Daca aveti si actuala carte de identitate - spuneti ca locuiti de 20 de ani acolo - cu domiciliul la acel imobil, s-ar putea sa indepliniti conditiile pentru a obtine o carte de identitate (nu provizorie, ci cu termen de valabilitate de 10 ani, sau nelimitat daca aveti mai mult de 55 de ani), insa cel mai probabil veti obtine doar o carte de identitate provizorie cu mentiunea ''Lipsa dovada adresa de domiciliu''.

:offtopic:
Totusi, ce fel de acte are acel apartament :-/
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Pentru lamurirea statutului dvs in raport si fata de imobilu,in baza chitantei incheiate la momentul tranzactiei si eventuali martori,formulati actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Carte provizorie Linca Linca Buna seara nepotul meu are hotarare definitiva pentru inregistrare tardiva,trebuie sa scoata mai intai o carte provizorie de identitate si apoi certificatul ... (vezi toată discuția)
Sotul refuza consimtamantul luarii in spatiu geo1999 geo1999 Buna ziua, Sunt casatorita din anul 1999 si locuim in proprietatea sotului dobandita inainte de casatorie.Cartea de Identitate mi-a expirat.Pt.eliberarea unei ... (vezi toată discuția)