avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... NOTIFICARE PRIMITA DE LA LICHIDATORUL PUS DIN OFICIU
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

NOTIFICARE PRIMITA DE LA LICHIDATORUL PUS DIN OFICIU

Buna ziua
Am avut o Soc. com. care nu mai functioneaza, nu am preschimbat certificatul de inregistrare si ORC ul a initiat radierea . Acum o zi am primit o notificare de la un lichidator pus din oficiu de tribunal, sa prezint actele in termen de 10 zile( bilant, lista creditori, etc). Eu nu mai am aceste acte .
Întrebare:
-care va fi consecinta dacă nu voi da curs solicitării?
- din ce se va plăti renumeraţia lichidatorului?
Dacă cineva ştie un răspuns pe această temă ,rog să mă ajute urgent!!!
Cel mai recent răspuns: zedi , utilizator 09:53, 29 Februarie 2012
Atragerea raspunderi administratorului conform legii 85/2006:

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

Consecinte eventuale pot fi de natura raspunderii solidare impreuna cu societatea, dvs ca persoana fizica veti suporta pasivul societatii.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Flavius1984, utilizator
Mulţumesc pentru răspuns. Dar totuşi vă întreb din nou cine o să plătească renumeraţia lichidatorului care a fost pus din oficiu de tribunal! Dacă mă poate obliga să plătesc eu salatiul?
Daca nu aveti bunuri pe societate lichidatorul va fi platit de catre tribunal.

Sunteti obligat sa platiti doar at cand vi se atrage raspunderea personala, in momentul de fata ati primit doar o notificare ptr depunerea actelor contabile.

Chiar numai aveti nimic din acte ? Ar fi bine totusi sa luati legatura cu casa de insolventa.

Cand ati primit notificarea ati semnat-o de primire?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Flavius1984, utilizator
Sediul firmei a fost în altă parte , în casa socrilor. Notificarea am primit-o pe adresa respectivă, soacra a găsit în cutia poştală. Am căutat actele şi am găsit un bilanţ din anul 2002 , semestrial.
Nu ştiu dacă să i-au legătura cu lichidatorul sau să las şi să văd ce se întâmplă. Am citit din legea 85/2006 art.147 că nedepunerea actelor este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea sau amendă contravenţională.
Nu ştiu cum pot să ies din "beleuau" aceasta, societatea nu avea capital şi nu mai funcţionează din 2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea rãspunderii organelor de conducere. condiþii inlineasofa inlineasofa Care sunt conditiile pentru Atragerea răspunderii organelor de conducere? (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului pitigoimocanumihaela pitigoimocanumihaela In cadrul unei societati cu raspundere limitata, care are asociat unic, diferit de administratorul numit, ce raspundere ii revine administratorului?Pana unde ... (vezi toată discuția)
Probleme societate desfiintata kinder2013 kinder2013 Buna ziua, In anul 2010 a fost desfiintata societatea(SRL) de la Registrul Cometului, prin nedepunerea declaratilor.Fiscul a propus spre insolventa firma , ... (vezi toată discuția)