avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier cu victime(deces +accidentati)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier cu victime(deces +accidentati)

Buna ziua,
Sunt bucuroasa ca mi se ofera posibilitatea de a mai primi ceva sfaturi legate de situatia nefericita traversata de fiul meu, care de acum pare fara sfarsit echitabil.
In data de 21 august 2010 masina in care se afla fiul meu a fost lovita in plin de un autoturism inmatriculat in Germenia condus de un cetatean german de origine romana,asigurat la Generali cu Carte internationala d'Asuurance Automobile,accidentul s-a terminat cu decesul tanarului(28ani) care conducea autoturismul inmatriculat in Ro si accidentarea grava a inca trei tineri(cu multe zile de spitalizare).
O prima intrebare se refera la data la care s-ar prescrie fapta penala a conducatorului auto german?
Ce posibilitate legala exista pt.a te apara de amanarile perpetuee ale instantelor judecatoresti?
Cum as putea eu,martor(al familiei baiatului decedat) in acest proces sa protestez ca am fost adus la trei termene(3 zile total ratate si deplasare la 150 km) si de fiecare data s-a refuzat audierea mea, parea ca se intampla de fiecare data din reaua vointa a judecatoarei,ce consecinte poate avea asupra mea refuzul de a ma prezenta la o noua citare?
Puteti sa ma ajutati cu precedent in rezolvarea unor cazuri similare, despagubite de Generali asigurari in Germania(mai ales) sau Italia(deci deces si accidentari grave fractura de bazin si hematom cranian)
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:33, 29 Februarie 2012
prescriptia ptr ucidere din culpa este destul de mare, putin probabil sa se ajunga la asta - 8 ani.
ca martor suntei obligat sa mergeti la proces ori de cite ori sunteti chemata sub sanctiunea amenzii (500 ron) la care se adauga emiterea unui mandat de aducere (deci tot veti merge la proces :) ).
Insa puteti cere rambursarea cheltuielilor ocazionate de deplasarea la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie si procedura in cazul accidentelor rutiere cu victime ! Roland Mindrila Roland Mindrila In cazul in care sunteti implicati intr-un accident soldat cu victime, fie numai cu raniri usoare sau vatamari usoare, nu modificati pozitia vehiculului pina ... (vezi toată discuția)
Accident auto bartajudit bartajudit am avut un accident auto. in timp ce circulam cu autoturismul nostru pe un drum cu restrictia depasirea interzisa, cu marcaj longitudinal continu, intr-o ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu art.249 cp Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu Un accident de circulatie in urma caruia a avut loc vatamarea grava a unei persoane,distrugere unui autoturism si decesul unei bovine.La locul producerii ... (vezi toată discuția)