avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Blocare Salar de catre firma angajatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Blocare Salar de catre firma angajatoare

Buna ziua,
Fratele meu a lucrat pana in data de 07.02.2012 la o firma care are sediul la Craiova, insa contractul l-a semnal la punctul de lucru unde a si lucrat: Lugoj. Acestia spun ca din ordinul unui director de la Craiova i-a blocat salariul si i s-a spus ca trebuie sa mearga pana acolo sa isi semneze fisa de lichidare si sa-si ridice salariul. Fratele meu nu are posibilitatea de a merge pana la Craiova. Am sunat si la ITM sa ii intreb daca chiar este obligat insa acestia au spus ca angajatorul il poate chema pana la sediu. Exista vre-o lege in acest sens? Chiar este obligat sa mearga pana acolo? Aveau dreptul sa ii blocheze salariul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 29 Februarie 2012
de mers trebuie sa mearga...atunci v-a afla si despre blocarea salariului...asa , pur si simplu nu se poate....
Mentionez ca la toti salariatii care si-au dat demisiile le-au blocat salariul. Deci teoretic nu are motiv sa le blocheze.
Blocarea salariului constituie un abuz din partea angajatorului ...
Daca fac sesizare la ITM este ok? Sau nu are rost si trebuie mers neaparat la sediu?!
Puteti depune o sesizare la ITM referitor la acest aspect ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ultimului salariu+concediu de odihna neefectuat PaladeSimona PaladeSimona Pana in data de 21.06.2010 am lucrat la o firma care nici pana in zi de azi nu mi-au dat ultimul salar. Eu sunt din Lugoj iar firma are sediul la Craiova. Mi ... (vezi toată discuția)
Salar Xm3n Xm3n Se poate ca o firma sa amine plata salariul angajatiilor (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat ada87 ada87 in 2008, ianuarie, m-am angajat la o firma la care am lucrat pana in aprilie fara contract de munca sub pretextul ca este perioada de proba, desi cim nu ... (vezi toată discuția)