avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata ultimului salariu+concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata ultimului salariu+concediu de odihna neefectuat

Pana in data de 21.06.2010 am lucrat la o firma care nici pana in zi de azi nu mi-au dat ultimul salar. Eu sunt din Lugoj iar firma are sediul la Craiova. Mi s-a spus sa merg la sediu dupa salar. Inaintea demisiei mele si-au mai dat si alti angajati demisiile dar au primit banii in cont nefiind nevoiti sa mearga la sediu dupa acesti bani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 7 Februarie 2012
dupa 1 an si jumatate e cam greu sa mai faceti ceva.
a trecut prea multa vreme.
aveati posibilitatea sa solicitati in scris sa vi se dea dreepturile salariale cuvenite.
incercati totusi sa mergeti la firma si sa depuneti o sol.icitare prin care sa va cereti drepturile si sa solicitati ca pe o copie de pe solicitare sa vi se dea un numar de inregistrare.
Dreptul la actiune in instanta se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul ... in acest sens, promovati o actiune impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariului restant.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
Daca le trimit aceasta solicitare ce sa scriu? Sa le dau termen? De exemplu: Pana in data de xx.xx.xxxx va rog sa depuneti salariul in contul y?
In acea notificare face precizarea ca pana la data de ... sa va vireze salariul restant , iar in caz de neîndeplinire a acestei obligații o sa va adresați instituțiilor competente in vederea recuperării drepturilor salariale restante ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara Madalin196 Madalin196 Am si eu o problema nu mi-am primit salariul de 2 luni si din cate ne zic prea curand nu o sa ii primesc( in aceasta situatie este toata firma circa 50 ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale dupa demisie noha_1508 noha_1508 Buna ziua, Sotul meu are o problema cu recuperarea ultimului salariu de la ultimul loc de munca. Seful lui a vrut sa il concedieze, dupa care l-a pus sa isi ... (vezi toată discuția)
Demisia cu preaviz si drepturile banesti merlin2011 merlin2011 Buna ziua, Va rog un sfat!!! Mi-am dat demisia cu preaviz incepand cu 1 iulie. Demisia a fost in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003 . Angajatorul ... (vezi toată discuția)