avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu neefectuat

in 2008, ianuarie, m-am angajat la o firma la care am lucrat pana in aprilie fara contract de munca sub pretextul ca este perioada de proba, desi cim nu prevede perioada de proba, ulterior in aprilie mi s-a intocmit cim. luna aceasta mi-am anuntat sefii ca de la 1 ianuarie vreau sa mi se incheie cim. problema este ca eu in acest timp nu am efectuat concediul de odihna aferent anului 2008, iar in 2009 am avut luate doar 9 zile de concediu.azi am facut o cerere de concediu aferenta anului 2009, si m-au obligat sa imi fac si pentru anul trecut o cere de concediu sub pretextul ca nu au cum sa imi dea dupa 1 ianuarie concediul aferent anului 2008. si care sa fie inregistrata cu data de anul trecut 01.12.2008. aceste cereri nu sunt inregistrate intr-un registru care sa mearga la itm sau sa fie in evidenta unei institutii de control? eu am cum sa fac dovada cu documente ca anul trecut in decembrie nu am efectuat concediul respectiv.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:47, 18 Decembrie 2009
In primul rand dvs. ati prestat munca "la negru" cazuri sanctionate de ITM.

Toate drepturile care vi se cuvin,implicit concediul de odihna este urmare a desfasuraraii unui CIM,pentru perioada din CIM beneficiati de CO proportional cu timpul efectiv lucrat,iar pentru cealalta perioada puteti rezolva amiabil situatia intrucat angajatorul a incalcat prevederile din Codul Muncii.

Daca nu ve-ti obtine o rezolvare pentru situatia dvs. faceti sesizare la ITM teritorial.
problema este ca am incercat pe cale amiabila si mi s-a respins dreptul la acele zile de concediu sau compensatia pentru ele
1. CIM cuprinde la L.Alte clauze, lit.a) "perioada de proba este de..." deci perioada de proba este cuprinsa in CIM. Nu exista perioada de proba in afara CIM.
2. Perioada cuprinsa intre ianuarie si aprilie este munca "la negru" si trebuia sa o denuntati atunci cand vi s-a incheiat CIM.
3. Compensarea in bani a CO se face numai daca va inceteaza CIM.
4. In acest an, 2009, vi se poate acorda CO pe acest an dar si restanta din 2008.
5. Desi e cam tarziu puteti face o sesizare la ITM daca puteti proba cu documente si martori ca ati lucrat intre ianuarie si aprilie 2008.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
in acest caz nu sunt doar eu, mai este o colega care a venit in iunie si i s-a intocmit cim abia in septembrie. si martori am, pentru ca lucrez intr-un complex comercial, plus acele semnate de mn in aceasta perioada.
Ca sa va incheie cim trebuie sa va dea 20 de zile lucratoere de preaviz. in acesta perioada mai depuneti o cerere pentru ca sa va plateasca concediul neefectuat

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neacordat cristibelciu cristibelciu Lucrez din 15 sept. 2008 dar mi-a facut cartea de munca pe 1 noiembrie 2008. Am luat doar 10 zile de concediu ptr. tot anul 2009, iar restul vrea sa-l faca ... (vezi toată discuția)
Reintegrare si co zzenovia zzenovia Un salariat cu functie de conducere este eliberat din functie in luna august 2009 , in luna ianuarie 2010 se pune in aplicare hotararea judecatoreasca de fond ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)