avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare si co
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare si co

Un salariat cu functie de conducere este eliberat din functie in luna august 2009 , in luna ianuarie 2010 se pune in aplicare hotararea judecatoreasca de fond si este repus in functie , cu acordarea drepturilor salariale aferente functiei avute .
La data eliberarii din functie si incetarea raporturilor de munca cu unitatea i se compenseaza in bani concediul de odihna restant din anul 2008 si concediul aferent perioadei ianuarie-august 2009.
In momentul in care este reintegrata i se face regularizarea platilor ,suma acordata ca si compensatie co considerand-o indemnizatie co pentru restanta din 2008 si co cuvenit pentru perioada ianuarie-august 2009 .
Concediul cuvenit pentru perioada august-decembrie 2009 , urmand a fi efectuat in anul 2010 .
Salariatul vine cu pretentia si considera restant tot concediul de odihna pentru anul 2009 (ianuarie-decembrie) .
Nu este corect ca unitatea a considerat ca in peioada cat a stat acasa a efectuat si concediul de odihna aferent perioadei ian-august 2009, avand in vedere faptul ca si codul muncii prevede ca CO trebuie efectuat pana la sfarsitul anului ?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:15, 28 Ianuarie 2010
Din Codul Muncii( actualizat in nov.2009)

art 141(1) CO se efectueaza in fiecare an;
(2) Prin exceptie de la prevederile alin.(1) , efectuarea CO in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege,sau in cazurile prevazute in Contractul colectiv de munca ;
(3)Angajatorul este oblligat sa acorde concediu de odihna neefectuat, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral CO la care aveau dreptuul ;
(4) Compensarea in bani a CO neefectuat este permisa nulai in cazul incetarii CIM

maran corina
De acord cu reglementarile din codul muncii , dar nu mi-ati raspuns la intrebare .
Cu toata stima ,
inteleg ca salariatul a lucrat in firma pana in luna august 2009, inclusiv.
si incepand cu septembrie 2009 i-a incetat contractul individual de munca.

presupun ca aveti dovada compensarii in bani a CO pe lunile ianuarie-august.
in financiar trebuie sa existe. si trebuie sa aveti si pe fisa de lichidare trecute zilele de CO neefectuate care au fost apoi platite prin lichidare.

probabil ca salariatul este inca sub influenta adrenalinei justitiare.
atata timp ca acea perioada de CO a fost compensata nu puteti sa-i acordati si zilele de CO. ptr ca ele au fost platite.

este corect, asa cum ati facut, sa-i acordati zilele de Co pe perioada sept-dec 2009. asa este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat oroles2010 oroles2010 Buna ziua! M-am angajat pe 13 februarie la o firma din Romania cu CIM, legal. In primul an de lucru nu prea am primit concediu de odihna cuvenit, deoarece ... (vezi toată discuția)
Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat in 2009 platon_mirella platon_mirella Pana in prezent am lucrat la o societate care a intrat in procedura de faliment. Am efectuat perioada de preaviz, iar pe data de 10.05.2010 inceteaza CIM. In ... (vezi toată discuția)