avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acþiune posesorie (proces civil)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acþiune posesorie (proces civil)

Reclamant:G.I
Parat. C.V.

Solutie: Respinge cererea de acordare ajutor public judiciar. INTREBARE ce inseamna aceasta solutie si cui se refera. Reclamantului sau paratului.?(solutia este pronuntata in proces civ. in actiune posesorie,cu un nou termen pe data de 15.03.2012.
Problema este urmatoarea. Paratul a incheiat o conventie contractuala ca i lasa totul reclamantului in conditia ca se va ocupa de ingrijirea paratului pana la decesul acestuia.Insa reclamantul sa ocupat in ingrijirea acestuia pana in 2010 fata de conventia facuta in anul 2009.Evident ca reclamantul la chemat in judecata privind actiunea in posesie dar paratul nu mai vrea sa continuue cu acesta intru cat reclamantul din 2010 si pana in prezent nu se mai ocupa avand in vedere ingrijirea paratului conform conventiei incheiate in 2009.Intrebarea este : CE TREBUIE SA FACA PARATUL PT A REZILIA CONVENTIA FATA DE RECLAMANT SI ANULAREA ACTELOR FACUTE CA RECLAMANTUL SA NU MAI AIBA NICI UN DREPT ASUPRA BUNURILOR PARTII PARATE. Aduc la cunostinta ca paratul are 82 ani si reclamantul nu se mai ocupa de peste un an de el pt a se avea in vedere ingrijirea lui.Insa are pe un alt cetatean care acesta se ocupa de ingrijirea paratului. Ce trebuie sa faca paratul pt a se anula rezilia actele intocmite intre reclamant si parat.Va multumesc cu un deosebit respect.Gabriel.

Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:31, 29 Februarie 2012
1. Se adreseaza celui care a formulat cererea.
2. Sa cheme in judecata pe actualul reclamant si sa desfiinteze conventia respectiva.
Inainte de toate ca nu vad de obiectul dosarului este actiune posesorie ... atata vreme cat intentia este aceea de desfiintare a contractului de intretinere.
Apoi ... din textul dvs. rezulta ca reclamant este debitorul obligatiei de intretinere -neexecutata de la un moment- iar paratul este beneficiarul obligatiei de intretinere. Atata vreme cat debitorul obligatiei nu isi indeplineste obligatia ... de ce ar introduce o actiune in instanta ? Si de ce posesorie ? Actiunea posesorie este la indemana posesorului ... -adica a btaranului de 82 de ani ... iar nu a celui care se obliga sa intretina pe batran.
Cu toate scuzele dar tetxul dvs. este .. usor confuz ...
Cererea de ajutor public judiciar poate viza scutirea/esalonarea taxelor de timbru, onorariilor pentru expertize ... In principiu interes pentru o cerere de ajutor public judiciar o are reclamantul -el fiind cel obligat la taxe- Daca insa s-a formulat o reconventionala .. poate fi si paratul interesat sa formuleze o astfel de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită nuda proprietate cu clauză de întreținere. se poate anula contractul, ținând cont de faptul că nu se prestează întreținerea? ralucaizabella ralucaizabella Buna seara! Socrii au facut un contract de intretinere cu nuda proprietate asupra unuia dintre copii el numai locuieste in tara si numai tine legatura cu ... (vezi toată discuția)
conflicte de muncã ºi asigurãri sociale adrian22m adrian22m Buna ziua, nu stiu ce trebuie facut in cazul de fata, precizez ca nu am avocat, pot cere unu din oficiu Complet: C13 Tip solutie: Admite cererea Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata! iuliana neata iuliana neata ora estimata: 13:00 Complet: C 34 Civil Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de reclamanta ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI ... (vezi toată discuția)