avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primirea inapoi la locul de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primirea inapoi la locul de munca!

Buna ziua!am o nedumerire in ceea ce priveste reintoarcerea mea la locul de munca dupa incetarea concediului de crestere a copilului.din momentul in care am luat indemnizatia de crestere a copilului mi-a fost desfacut contractul de munca.intrebarea mea este:angajatorul este obligat sa ma primeasca inapoi dupa terminarea CCC?VA ROG MULT NU OCOLITI!VA MULTUMESC
1. Cum v-a incetat raportul de munca ? ... intrucat Codul Muncii interzice concedierea persoanelor pe durata CCC, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

2. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
loredana vatradornei a scris:

freeelis a scris:

1. Cum v-a incetat raportul de munca ? ... intrucat Codul Muncii interzice concedierea persoanelor pe durata CCC, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

2. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

va multumesc...eu stiu ca din data de 1 oct a acestui an mi s-a desfacut contractul de munca!si mi s-a spus ca altfel nu pot intra in posesia indemnizatiei!

ERA VORBA DESPRE O DECIZIE DE SUSPENDARE ACONTRACTULUI,CEVA DE GENUL ASTA.
Suspendarea c.i.m. este una, iar incetarea c.i.m. este altceva ... daca vi s-a suspendat c.i.m., atunci la incetarea CCC sau cu cateva zile inainte de terminare veti face o cerere de reluare a activitatii si pe care o depuneti la angajator ...
va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in timpul concediului de maternitate Blueeyes22 Blueeyes22 Buna ziua, Firma la care lucrez efectueaza concediere in masa, eu fiind in concediu maternal (cele 126 de zile). Ofera celor concediati salarii ... (vezi toată discuția)
Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)