avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... APORT LA CAPITAL ASOCIATIE NON-PROFIT
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

APORT LA CAPITAL ASOCIATIE NON-PROFIT

Cum se inregistreaza in contabilitate aportul la capitalul unei asociatii profesionale non-profit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ILIEUNGUR , utilizator 15:16, 29 Februarie 2012
Operatiuni contabile:
Depunerea patrimoniului in numerar de catre membrii fondatori

5121 = 101 cu valoarea in lei a patrimoniului initial

Deci in final aveti cei bani in contul cuerent deschis la banca pe care puteti sa-i cheltuiti facand plati prin cont bancar sau puteti sa-i scoateti, ii transferati in contul casa si faceti cu ei plati cu numerar.

Planul de conturi pentru ong si la sarsitul materialului cateva monografii pentru inregistrarea in contabilitate a principalelor operatiuni le aveti la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Scuze, nu m-am exprimat corect.
Eu, soc.comerciala particip la capitalul unei asociatii, am virat banii in contul ei si nu stiu daca sa folosesc contul 265 sau altul.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer din contul de capital in contul curent miki24 miki24 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile facute pentru a transfera cei 200 lei din contul de capital in contul curent. Eu am procedat asa, ... (vezi toată discuția)
Chelt infiintare ong MariOancea MariOancea Buna seara, Am o asociatie fara scop patrimonial care s a infiintat anul trecut dar abia acum si-a inceput activitatea.Va rog sa imi spuneti daca am gandit ... (vezi toată discuția)
Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)