avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune civila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune civila

Buna ziua! Vreau sa cer ajutor cu privire la demersurile ce trebuie facute pt a chema in judecata un client care nu si-a achitat datoria fata de societatea noastra. Mentionez ca in prima faza s-a emis o somatie de plata pt respectivul debitor insa judecatoria a respins cererea pe motiv ca "datoria s-a prescris". Datoria intr-adevar este din anul 2007, insa pe parcurs aceasta a mai achitat din suma, fapt ce duce la prelungirea perioadei de prescriere.(conf cu art.16 alin1 lit.a) din Decretul 167/1958). M-am mirat ca judecatoria a respins cererea, fiindca mai aveam un caz asemanator cu un alt client, datoria fiind chiar mai veche, din anul 2006 si in acest caz mi s-a admis totusi cererea pt somatia de plata.
De aceea acum doresc sa incep o alta actiune impotriva debitoarei, insa nu cunosc demersurile. As vrea totusi sa am putin habar inainte sa ma prezint la un avocat. V-as fii foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta. Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:59, 29 Februarie 2012
termenul de prescriptie se intrerupe prin recunoasterea datoriei (inclusiv prin plata partiala), moment din care curge o noua prescriptie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! In situati in care am o factura de la un furnizor(eu fiind srl)din anul 2008 neachitata,se poate considera prescrisa?Avand in vedere ca temenul ... (vezi toată discuția)
Penalizari mai vechi de 3 ani magdamaria magdamaria buna ziua, as vrea sa stiu daca este adevarat ca penalizarile mai vechi de 3 ani se prescriu. si daca da, imi puteti spune ci care este temeiul legal pt ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)