avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda ITM pentru munca fara contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda ITM pentru munca fara contract

Buna ziua.
Postez in speranta unui raspuns avizat sau chiar poate este cineva care a trecut prin aceeasi experienta.
Acum mai mult de o luna am facut o sesizare la ITM prin care le spuneam ca am fost angajat timp de mai multe luni intr-un loc unde in ciuda insistentelor mele, nu mi s-au facut forme legale de angajare. La momentul depunerii sesizarii inspectorul mi-a declarat ca eu nu voi fi pasibil de amenda.
Acum la mai mult de 30 de zile de la depunerea sesizarii gasesc pe usa, lipita, o folie cu procesul verbal din care rezulta ca au fost in control la domiciliul meu si mi-au cerut carte de identitate si contract individual de munca, lucru total neadevarat. Si ca ei m-au gasit pe mine ca am lucrat fara forme legale.
Ca urmare sunt sactionat contraventional cu suma de 500 de lei!
Mai are rost sa mai depunem sesizari din moment ce suntem amendati?
Este legala amenda? Pentru ca eu simt un usor iz de interventie gen mita.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 1 Martie 2012
Da, este legala amenda ... in urma modificarilor aduse Codului Muncii s-a reglementat si posibilitatea amendarii persoanei fizice pentru prestarea muncii fara incheierea unui contract individual de munca .. amenda este de la 500 lei la 1000 lei.

Dvs puteti contesta in instanta masura luata de catre ITM.
de ce crezi tu ca ar fi iz de mita? toti carora nu vi-se rezolva favorabil sesizarile credeti ca inspectorii iau mita.Mai documentati-va inainte de a va angaja, nu mergeti numai sa reclamati in momentul in care nu va mai convine ceva.
Nu trebuie sa ne suparam pe cei care fac afirmatii nefondate ... este de notorietate publica acest lucru - nu-mi rezolva problema a luat mita - si nu numai in cazul ITM-ului , este general valabila pentru toate autoritatile si institutiile publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Reclamatie angajator NIKNIKO NIKNIKO buna ziua, satul meu a lucrat cateva luni(3) pe un santier cu un angajator fara forme legale de munca ,acesta ia spus ca-i va face si a ramas doar o ... (vezi toată discuția)
Ce sanctiuni se pot aduce unui angajator ce are angajate persoane fara carte de munca IsBlacks IsBlacks Buna seara, am si eu curiozitatea ce sanctiuni se pot aduce unui angajator ce are angajata o persoana fara nici un contract sau act, ce sanctiuni se pot aduce ... (vezi toată discuția)