avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta si tarif de despagubire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta si tarif de despagubire

buna seara!
va rog un sfat
am primit o amenda potrivit art 8 alin 1 OG 15/2002 si sanctionata de art art 8 alin 2 OG 15/2002 si Potrivit art.8 alin 3 OG 5/2002 contravenientul este obligat sa achite si tariful de despagubire, a carui contravaloare si mod de achitare se regasesc in instiintarea de plata.
In OG 5/2002 art 8 alin 3 scrie asa :
(3) Sumele incasate in urma aplicarii amenzilor se fac venit la bugetul de stat in proportie de 75%, diferenta de 25% revenind, ca venituri extrabugetare, Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. sau Ministerului Administratiei si Internelor, dupa caz.
- nu ca sunt obligat sa platesc despagubiri...
este corect PV?
Astept parerile dv.
o seara buna!


Cel mai recent răspuns: iuliamariana , utilizator 19:20, 29 Februarie 2012
Daca procesul verbal este semnat electronic este nul de drept. Mergeti in instanta si contestati pv-ul.
Am gasit au dreptate e OG 15/2002 modificata cu OG 8/2010 - pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România din 29 ianuarie 2010, Monitorul Oficial 70/2010

cum adica semnat electronic




[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ultima fraza din pv de constatare a contraventiei spune ca "acest document a fost generat si semnat electronic conform .....".
Mai simplu spus, semnatura electronica se incorporeza in inscrisurile in forma electronica, nemaifiind necesara semnatura "cu pixul pe hartie" a agentului constatator
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
AvFM, utilizator
Adica in loc de semnatura olografa (semnatura obisnuita scrisa cu pixul) exista o stampila de la centrul tehnic bucuresti si scrie ca este semnat electronic.

Semnatura electronica este valabila doar pentru documentele in format electronic nu in format hartie. Eu personal am anulat cateva pv-uri pentru acest motiv
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc!

Am rovineta pentru ziua in care am fost amendata
deci:
- BON CASA ora 09:17
-BON ROVINETA ora 09:18
Proces verbal incheiat la data de x , ora 09:16 control efectuat la data dex, ora 09:10

Exista sansa daca fac contestatie?



[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei (pvcc) GyorgyFodor GyorgyFodor Buna ziua Cat de legal poate fi PVCC eliberat de compania nationala de autostrazi si drumuri nationale pentru rovineta ,care este o hirtie scoasa pe ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda rovinieta fara semnatura olografa leorot leorot Am contestat o amenda de rovinieta pe motivul lipsei semnaturii olografe. Am pierdut la judecatorie. Citez din hotararea ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda platita a unui pvcc - lipsa rovinieta vasea_13 vasea_13 In august 2013 am primit o amenda de la CNADNR pentru lipsa rovinieta. Am contestat-o in instanta pe urmatoarele motive: - Lipsa semnăturii agentului ... (vezi toată discuția)