avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... consecinte neplata credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

consecinte neplata credite

prietena mea are un credit de nevoi personale din care mai are de platit cam 2 ani dupa o esalonare pe care i-a oferito banca intrucat nu mai putea plati deoarece a ramas fara loc de munca si mai rau a suferit o cadere psihica,depresie , fiind internata o perioada de cateva luni in spital,urmand tratament medicamentos si pe baza de injectii.De atunci si pana acum nu si-a gasit loc de munca ,ba mai rau dupa iesirea din spital la cateva luni iar ajung cu ea la spital, cu probleme destul de grave pana in momentul de fata.mai are si un card de cumparaturi. pana acum am incercat pe cat posibil si am platit eu mentinand la zi ratele. in momentul de fata nici eu nu mai fac fata intrucat medicamentele pe care le ia sunt foarte scumpe .M a gandesc sa renunt a mai plati ratele avand in vedere dobanda care pentru mine in situatia de fata este nesimtita si cred ca sanatatea e mai importanta ca banca, fapt pentru care, ma gandesc sa nu mai platesc ,sa rup relatia cu banca tinand cont si de faptul ca ea nu are venituri,garantii,bunuri sau alte valori materiale!
vreau si eu un sfat pozitiv si unul negativ tinand cont si de dorinta mea de a nu mai achita ratele respective.
doresc un raspuns cat mai urgent daca se poate pt a putea lua o decizie in aceasta privinta .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 11:35, 1 Martie 2012
"interese" in ghilimele; din raspunsurile primite pt. care va multumesc nu reiese decat ca banca intr-un fel sau altul nu are cum sa piarda,(as vrea sa zic tare si raspicat "dar pierde si asta cred ca o stiti si dvs".,)eu ma gandeam la un raspuns de genul creditul dupa o anumita perioada se va prescrie! dupa cati ani se prescrie ?am postat aici in speranta gasirii unei "portite" sau un sfat ce as putea face.
thanks again

Daca nu veti mai plati, creditul se va declara scadent anticipat si de la acea data curge termenul de prescriptie care este de 3 ani. Dreptul creditorului de a cere executarea silita a dvs se va prescrie in 3 ani daca si numai daca nu face nimic pentru a-si recupera banutii.
Cu siguranta sanatatea este mai importanta, si oricat am sustinut si sustin in continuare ca un contract trebuie respectat odata ce s-a semnat, exista situatii in care respectarea lui devine imposibila. In cel mai rau caz, daca nu reusiti sa treceti peste termenul de prescriptie (sau daca acesta va fi intrerupt), in momentul in care prietena va avea un loc de munca i se va putea face poprire pe 1/3 din venituri, ceea ce nu cred ca va constitui la acel moment o problema, tinand cont ca si in perioada in care lucra platea o parte din venituri ca rata. Ar fi indicat sa nu aiba bunuri pe numele ei pana nu se va termina intr-un fel sau altul problema - fie se va prescrie, fie se va achita prin retineri salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)