avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru contract de inchiriere cu perioada determinata, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru contract de inchiriere cu perioada determinata, am nevoie de notificare scrisa in prealabil?

Buna seara,

Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema in privinta inchierii unei locuinte.

Contractul de inchiriere a fost facut pe o perioada de 1 an, urmand ca acesta sa expire (sau sa ajunga la termen, nu stiu exact termenul specific) in 3 luni.
In contract, la "Clauze speciale", scrie astfel:

"Prelungirea sau rezilierea contractului, intetinerea locuintei inchiriate, evacuarea chiriasului, etc., se fac in conformitate cu prevederile legii nr. 144/96, cu modificarile ulterioare celorlalte reglementari in materie".

Eu vreau sa nu mai continue sau sa prelungesc contractul, vreau doar sa ajunga la termen si sa plece apoi chiriasii, fara sa-mi imputeze vreo clauza.

Intrebarea mea este: fiind contract pe perioada determinata, cum trebuie sa procedez pentru a nu mi se spune apoi ca nu doresc sa plece sau sa ma oblige in vreun fel sa le prelungesc contractul?

Trebuie sa le fac o notificare in scris sau verbala, cu 60 de zile inainte cum am gasit in noul cod civil sau conform legii 114/96, avand in vedere ca e contract pe perioada determinata? Daca da, aceasta trebuie semnata de ambele parti?

Ce se intampla daca , chiriasii nu sunt de acord sa semneze notificarea?

Va rog mult sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez, pentru a fi totul in ordine din punct de vedere legal.

Va multumesc anticipat,

Sabrina Ionescu
Cel mai recent răspuns: sabrina_ionescu , utilizator 19:54, 1 Martie 2012
Pentru a evita tacita relocutiune trebui ca cu 2-3 saptamani inainte de expirarea contractului sa il notificati pe chirias printr-o notificare scrisa si trimisa prin posta cu confirmare de primire sau prin agent procedural al executorului judecatoresc.

Model de notificare:
Stimate/Stimată domnule/doamnă ……………….,

Prin prezenta vă aducem la cunostinta că, în conformitate cu prevederile capitolului III din Contractul de Închiriere din data __/__/_____, prin care ocupati în calitate de chirias imobilul situate în xxxxx, contractul de închiriere încetează în data de ………………..

Vă aducem la cunostintă că în conformitate cu prevederile capitolului VI, paragraful (f) aveti obligatia de a achita plătile curente aferente perioadei de până la expirarea prezentului contract la electricitate, gaze, gunoi, apa-canal, cablu tv, etc.

La data de xx.xx.xxxx aveti obligatia legala si contractuală conform Art. 23 , Art. 29(d) din Legea Locuintei (act normativ valabil la momentul incheierii contractului) precum si a capitolului xxx, paragraful (m) si capitolului VII din Contractul de Închiriere de a elibera apartamentul.

În cazul în care refuzati să eliberati apartamentul la data încetării prezentului contract veti fi evacuat pe calea unei proceduri speciale.

Vă multumim anticipat pentru întelegere.

Al/A dumneavoastră,
Xulescu

in zona bolduita treceti prevederea din contract cu privire la incetarea si eliberarea apartamentului.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, domnule avocat Munteanu!

O seara buna va doresc!

Sabrina Ionescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere, eliberare apartament Cornel Cornel Cornel Cornel Buna seara am un contract de închiriere pe un apartament cu data eliberări trecuta in contract întrebarea mea este daca eu trebuie sa fac o notificare ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere inainte de termen biulian biulian Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, eu fiind persoana fizica, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere inainte de termen biulian biulian Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu aveam un nou potential ... (vezi toată discuția)