Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu aveam un nou potential chiriasi cu care eram in discutii in vederea preluarii spatiului dar vechiul chiriasi mi-a cerut prelungirea contractului cu inca un an in ultima clipa.
Am acceptat, am facut contract nou la fisc, si dupa o luna ma anunta ca pleaca , facandu-mi o notificare cu 3 saptamani inainte.
Nu mi se pare corecta atitudinea dansilor, incerc sa ii inteleg dar nu vreau sa pierd nici eu prea mult avand in vedere ca celalalt potential chiriasi a inchiriat in alta parte si eu nu am mai gasit o perioada destul de mare de timp pe altcineva.
Auzisem ca exista o lege a contractelor de inchiriere care ii obliga pe chiriasi sa faca notificare cu 60 de zile inainte de rezilierea anticipata.Am stiudiat legea dar nu am gasit raspunsul.
Eu nu am in contract acea clauza, dar o pot folosi in eventualitatea unui proces daca doresc plata chiriei pentru diferenta de perioada ?
Multumesc
Dat fiind ca era pe perioada determinata, il somati cu executor sau avocat, apoi il dati in judecata si il executati silit pentru toata perioada contractuala.