avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

salut
as vrea sa stiu si eu potrivit noului cod civil care este diferenta intre custodie comuna si custodia acordata unui singur parinte?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:56, 29 Februarie 2012
Se numeste „exercitarea autoritatii parintesti” dar colocvial putem denumi „custodie”.

Cred ca cel mai simplu ar fi sa cititi asta: [ link extern ]

Practic, in „custodia comuna” decizia referitoare la copil se iau de ambii parinti, nu numai de unul singur. Adica pentru a parasi tara, a inscrie copilul la scoala, a efectua o operatie medicala, etc. este nevoie de acordul ambilor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comunã este prevãzutã sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit o multime de intrebari pe acesta tema si am vazut si o sumedenie de discutii tangentiale, as dori sa o dezbatem. Rugamintea este doar ca ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Minor- drepturi parintesti wio wio wio wio este adevarat ca din octombrie sa bagat o lege si romania in care da dreptul ambilor parinti 50% si 50% sa aibe aceleasi drepturi:D vizita etc prin lege?:D va ... (vezi toată discuția)