avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii banci

Buna ziua.De o perioada mai indelungata am probleme la locul de munca in privinta primirii drepturilor.M-i s-a sugerat sa ii chem in instanta....Intre timp am ramas restant la banca pe o perioada mai mare si acum banca ma tot suna si ma ameninta ca ma da in judecata pentru recuperarea banilor sau va apela la o firma de recuperari.Deci... ce e de facut sau mai exact ce imi poate face banca.(am mai auzit din "gura poporului" ca imi pot confisca diferite bunuri dar in cazul de fata eu nu detin imobil,masina,etc...) Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:28, 2 Martie 2012
In situatia descrisa de dvs, in cazul in care se merge pe calea instantelor judecatoresti si banca primeste o sentinta favorabila lor, vor merge pe procedura executarii silite.

Daca in momentul de fata nu aveti bunuri care pot fii executate silit si nici calitatea de salariat de unde obtineti venituri, nu au ce executa.

ATENTIE! Bunurile viitoare (mosteniri, casa, masina) sau veniturile (salarii) vor fii supuse executarii silite chiar peste 1 an, 2 ani, etc. in timp.
In acest caz cel mai bine e sa mergeti la banca sa le explicati situatia si sa cereti o esalonare a platilor cel putin pana va rezolvati problema cu recuperarea banilor de la firma angajatoare.
Multumesc pentru raspunsul promt.In cazul in care sunt salariat (fara plata ) se va face o proprire ( adica va obliga firma sa imi plateasca o cota parte direct catre banca ) sau mi se va executa tot "venitul"? ( va intreb deoarece amundoua variantele mi-ar conveni ca macar ar obliga firma sa-mi plateasca rata intreaga ) Multumesc.
Cereti bancii sa va faca poprire pe salar, in acest caz, poate va asculta :). poprirea se face pe 1/3 din venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune executarea silita ? diculescu_aurica diculescu_aurica daca sunt supusa la executare silita si nu am de unde sa platesc suma datorata, dupa ce am platit cateva rate, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Sechestru bancar just07 just07 Buna ziua! Cine ma poate ajuta urgent cu un raspuns va rog! Daca am facut un imprumut la banca si am girat cu un teren!Dupa un an de zile nu am mai avut bani ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat paunrodicagabriela paunrodicagabriela Cum se face o executare silita pt un credit neachitat ,nu trebuie sa aiba loc un proces sau firma de recuperare credite trimite dosarul executorului?Eu in ... (vezi toată discuția)