avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere apartament

pt un apartament care este in propietatea a patru persoane fara a fi stabilit cota parte pt fiecare propietar , cum se poate inchiria daca doi din propietari nu sunt de acord ? pt aceasi situatie cum se poate vinde apartamentul daca doi din patru propietari nu vor sa vanda ?
Cel mai recent răspuns: AlexandraF1990 , utilizator 09:38, 1 Martie 2012
trebuie acordul tuturor coproprietarilor. daca doriti sa l vindeti cereti in instanta iesirea din indiviziune daca nu puteti sa faceti acest lucru pe cale amiabila la notar. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
contractul de închiriere poate fii incheiat de unii daca nu este mai lung de 3 ani cand se considera act de dispozitie, altfel pote spune ca e act de administrare daca nici un coprprotar nu foloseste bunul si s-a r ruina altfel.....dar ca sa nu aveti probleme solutia colegei de iesire din indiviziune....
multumesc pt raspuns . ce inseamna indiviziune si cum pot iesi din ea si cum imi pot obtine valoarea parti ce mi se cuvine ?
Regula unanimităţii îşi găseşte aplicarea numai în cazul actelor juridice de dispoziţie, nu şi în cazul actelor juridice de conservare şi de administrare, care, fiind indispensabile păstrării bunului în patrimoniile coproprietarilor şi profitabile tuturor, pot fi făcute chiar şi numai de unul sau de o parte din coproprietari, cu privire la întregul bun.

În cazul coproprietăţii, prin partaj, bunul sau bunurile stăpânite în comun sunt împărţite materialmente între copărtaşi, fiecare dintre aceştia devenind proprietarul exclusiv aspra unui anume bun sau părţi materiale din bun dintre cele ce formau obiectul coproprietăţii.

Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc . cum pot inchiria partea mea din ap si ce acte imi trebuiesc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Anacrsitina Anacrsitina daca intr-o familie de 3 persoane ,tata,mama,fiu, casa si masina apartin pe din 2 sotilor,de ce dupa moartea unuia dintre ei,supravietuitorul are 1/4 din masa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate krl krl Buna ziua, Situatia mea este una trista si sper ca voi putea fi mai linistit in urma unui raspuns din partea dumneavoastra. Tata a decedat in urma cu 1 ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez anonim anonim vreau sa cumpar si sa includ in apartamentul meu un oficiu existent ca spatiu comun. vecinii mei de scara sunt toti de acord dar nu stiu legal cum sa procedez ... (vezi toată discuția)